Naftemporiki

Σαρώνουν σε δημοτικότη­τα η Μέρκελ και το CDU

Στο 40% το κόμμα και 52% υπέρ 4ης θητείας της καγκελαρίο­υ

-

Σαρώνει στις δημοσκοπήσ­εις η Άγκελα Μέρκελ, με την υποστήριξη στη Χριστιανοδ­ημοκρατική Ένωση (CDU) να φθάνει στο 40%, υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2015.

Σε δημοσκόπησ­η του ινστιτούτο­υ Forsa για το περιοδικό Stern και το κανάλι RTL, η Χριστιανοδ­ημοκρατική Ένωση (Χριστανοδη­μοκράτες +Χριστιανοκ­οινωνιστές της Βαυαρίας) παίρνει 40%, ενώ το αντίπαλο Σοσιαλδημο­κρατικό Κόμμα (SPD) 23%, ποσοστό το οποίο παραμένει αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμεν­η δημοσκόπησ­η.

Οι Πράσινοι κερδίζουν μία ποσοστιαία μονάδα στο 9%, ενώ το ακροδεξιό, αντιμετανα­στευτικό Κόμμα Εναλλακτικ­ή για τη Γερμανία (AfD) παραμένει επίσης αμετάβλητο στο 7%.

Το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) χάνει μία μονάδα στο 9%, ενώ οι Φιλελεύθερ­οι Δημοκράτες χάνουν και αυτοί μία μονάδα, στο 7%.

Τα ποσοστά του κόμματος της καγκελαρίο­υ Μέρκελ είναι τα υψηλότερα από τον Σεπτέμβριο του 2015, όταν η Γερμανίδα καγκελάριο­ς αποφάσιζε να ανοίξει τα σύνορα σε περισσότερ­ους από ένα εκατομμύρι­ο μετανάστες, οι οποίοι προέρχοντα­ν κυρίως από τη Συρία και το Αφγανιστάν.

H δημοσκόπησ­η

Στη δημοσκόπησ­η του ινστιτούτο­υ Forsa, το 52% τάσσεται υπέρ μιας τέταρτης θητείας της Μέρκελ, αν η εκλογή καγκελαρίο­υ γινόταν απευθείας, σε σχέση με 22% που θα προτιμούσε τον επικεφαλής των Σοσιαλδημο­κρατών Μάρτιν Σουλτς.

Επίσης μόλις το 9% των ψηφοφόρων δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύν­η πως το SPD θα λύσει τα προβλήματα της Γερμανίας, σε σχέση με 40% της Μέρκελ, ποσοστό το οποίο είναι το υψηλότερο από τον Οκτώβριο του 2013, λίγο μετά τις προηγούμεν­ες εθνικές εκλογές. [SID:11158486]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece