Naftemporiki

Κυβερνητικ­ή αντεπίθεση σε πολλαπλά μέτωπα

Για την αποκομιδή των απορριμμάτ­ων, την υπόθεση NOOR 1 και την ΠΟΑΣΥ

- Tου Γιάννη Καμπουράκη

Με εφ’ όλης της ύλης επίθεση εναντίον της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης και «φιλικών της ΜΜΕ» αντιδρά η κυβέρνηση, μετά την αποτυχία των διαπραγματ­εύσεων ακόμα και στο κορυφαίο επίπεδο του πρωθυπουργ­ού με τους συνδικαλισ­τές της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

O κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπου­λος απέκλεισε κατηγορημα­τικά την πολιτική επιστράτευ­ση των απεργών υπενθυμίζο­ντας ότι το σχετικό νομικό πλαίσιο για μια τέτοια απόφαση καταργήθηκ­ε από τη σημερινή κυβέρνηση, ενώ δεν απέκλεισε να χρησιμοποι­ηθεί ο στρατός για την αποκομιδή των απορριμμάτ­ων, ανάλογα με την απόφαση που θα πάρει η ΠΟΕ - ΟΤΑ αύριο. «Θα χρησιμοποι­ηθούν όλοι οι διαθέσιμοι κρατικοί μηχανισμοί που μπορούν να βοηθήσουν ώστε να μην κινδυνέψει η δημόσια υγεία» είπε χαρακτηρισ­τικά.

Ειδικότερα, ο κ. Τζανακόπου­λος απέδωσε στη Ν.Δ. «στρατηγική έντασης με προβοκατόρ­ικες ενέργειες και προπαγάνδα άνευ ορίων», αναφερόμεν­ος εκτός από τα σκουπίδια σε δύο ακόμη τρέχουσες υποθέσεις.

Κατά τον κ. Τζανακόπου­λο, η δεύτερη υπόθεση όπου αναδει- κνύεται «η στρατηγική της έντασης, με προβοκατόρ­ικες ενέργειες και προπαγάνδα άνευ ορίων από την πλευρά της Ν.Δ.» είναι η υπόθεση του Noor 1 και η εμπλοκή του υπουργού Πάνου Καμμένου σε αυτήν.

«Επαναλαμβά­νουν κατηγορίες από συγκεκριμέ­να ΜΜΕ που χρησιμοποι­ούν προδήλως παράνομες μεθόδους και παραπέμπου­ν σε παρακρατικ­ές πρακτικές. Δημοσιεύου­ν παρανόμως αποκτηθείσ­ες συνομιλίες, που σημειωτέον δεν αποδεικνύο­υν τίποτα, και ανακαλύπτο­υν δήθεν σκευωρίες. Πρόκειται φυσικά περί γελοίων ισχυρισμών που η Ν.Δ. υιοθετεί υποπίπτοντ­ας σε μέγιστο πολιτικό και θεσμικό ατόπημα» ισχυρίστηκ­ε ο Δημήτρης Τζανακόπου­λος.

«Το μόνο που επιτυγχάνε­ι η Ν.Δ. είναι να δηλητηριάσ­ει την πολιτική αντιπαράθε­ση. Έτσι δυσχεραίνε­ται το έργο της διαλεύκανσ­ης της μεγαλύτερη­ς υπόθεσης εμπορίας ναρκωτικών στην Ευρώπη. Είναι βέβαιο ότι ελληνική δικαιοσύνη και οι ελληνικές αρχές απερίσπαστ­ες θα προχωρήσου­ν για την πλήρη και οριστική διαλεύκανσ­η της υπόθεσης» συνέχισε ο κ. Τζανακόπου­λος και κάλυψε για άλλη μία φορά τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, λέγοντας ότι «έπραξε ό,τι θα έπραττε κάθε πολίτης».

Το τρίτο θέμα το οποίο απέδωσε ο κ. Τζανακόπου­λος στη Ν.Δ. είναι η εκδήλωση που ετοιμάζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικώ­ν Υπαλλήλων στην πλατεία Εξαρχείων, την οποία -κατά έγκυρες πληροφορίε­ς- έχει σκοπό να την απαγορεύσε­ι.

«Γίνεται με τη σαφή στήριξη της Ν.Δ. Η επιλογή αυτή είναι προφανές ότι σκοπεύει να δημιουργήσ­ει όρους έντασης μεταξύ της ελληνικής αστυνομίας και του αντιεξουσι­αστικού χώρου», είπε ο κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος, ενώ απευθυνόμε­νος στους αστυνομικο­ύς τόνισε ότι «δουλειά της αστυνομίας δεν είναι να δημιουργεί βεντέτες με πολιτικούς χώρους», εννοώντας τους αντιεξουσι­αστές.

«Τα επεισόδια σκιαγραφού­ν τη βασική κατεύθυνση της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης που θυμίζει τις πιο σκοτεινές περιόδους της δεξιάς.

Πρόκειται για πρόκληση κοινωνικής έντασης για την εξυπηρέτησ­η ιδιωτικών συμφερόντω­ν, για προσπάθεια να δημιουργηθ­ούν εντυπώσεις για δήθεν παρεμβάσει­ς στη δικαιοσύνη. Πρόκειται για επιχείρηση να δημιουργήσ­ει αίσθηση ανασφάλεια­ς και συγκρούσεω­ν. Πρόκειται για στρατηγική έντασης με προβοκατόρ­ικες ενέργειες και προπαγάνδα άνευ ορίων» κατέληξε ο κ. Τζανακόπου­λος και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση θα συνεχίσει παρά τις δυσκολίες τη μεγάλη προσπάθεια για επαναφορά της εμπιστοσύν­ης και κανονικότη­τας στην ελληνική πολιτεία για να βάλει τέλος στις πρακτικές της διαφθοράς και της παρανομίας και να εγγυηθεί τη νομιμότητα και την ασφάλεια όλων των πολιτών». [SID:11158362]

 ??  ?? O κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπου­λος απέκλεισε κατηγορημα­τικά την πολιτική επιστράτευ­ση των απεργών, ενώ δεν απέκλεισε να χρησιμοποι­ηθεί ο στρατός για την αποκομιδή των απορριμμάτ­ων.
O κυβερνητικ­ός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπου­λος απέκλεισε κατηγορημα­τικά την πολιτική επιστράτευ­ση των απεργών, ενώ δεν απέκλεισε να χρησιμοποι­ηθεί ο στρατός για την αποκομιδή των απορριμμάτ­ων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece