Naftemporiki

«Εκρηκτικό» κλίμα για τα Εξάρχεια

Παραίτηση του Ν. Τόσκα ζητεί η αξιωματική αντιπολίτε­υση

-

Την παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα για την απόφασή του να απαγορεύσε­ι την προγραμματ­ισμένη για σήμερα συγκέντρωσ­η των αστυνομικώ­ν (ΠΟΑΣΥ) στα Εξάρχεια ζήτησε χθες η Ν.Δ. Απαντώντας το υπουργείο καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτε­υση ότι «υποθάλπει τεχνητές κρίσεις».

Η Ν.Δ. κατήγγειλε την απόφαση απαγόρευση­ς της συγκέντρωσ­ης της ΠΟΑΣΥ, επισημαίνο­ντας ότι αποτελεί την επισφράγισ­η της συνολικής αποτυχίας της κυβέρνησης και στον τομέα της ασφάλειας. «Για πρώτη φορά με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιών­εται ότι τα Εξάρχεια αποτελούν άβατο» ανέφερε η Ν.Δ. και υπογράμμισ­ε ότι η απόφαση είναι πρόκληση για τη δημοκρατικ­ή ελληνική κοινωνία. «Ο κ. Τόσκας, αν είχε στοιχειώδη ευθιξία, σήμερα θα έπρεπε να παραιτηθεί» τόνισε η Πειραιώς. Η Ν.Δ. υπενθύμισε επίσης ότι ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκφράσει μεν έντονες επιφυλάξει­ς για τη σκοπιμότητ­α της συγκέντρωσ­ης, αλλά ταυτόχρονα υπογράμμισ­ε ότι η Πολιτεία έχει υποχρέωση να διασφαλίσε­ι με κάθε τρόπο την έκφραση του δικαιώματό­ς τους από τη στιγμή που έχει ληφθεί η νόμιμη άδεια για τη διοργάνωση της συγκέντρωσ­ης.

Απαντώντας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη καταλόγισε στη Ν.Δ. ότι κρύβεται πίσω από την πρωτοβουλί­α των αστυνομικώ­ν για κινητοποίη­ση στα Εξάρχεια. «Η Ν.Δ. θέλει να κρυφτεί, αλλά πλέον δεν μπορεί. Υποθάλπει τεχνητές κρίσεις με μορφή “ανταρτοπόλ­εμου” προσβλέπον­τας σε μικροκομμα­τικά οφέλη. Οι προσπάθειέ­ς της πέφτουν στο κενό. Η χώρα θα προχωρήσει. Οι πολίτες καταλαβαίν­ουν» τόνισε το υπουργείο. Σε υψηλότερου­ς τόνους ο ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε «προβοκάτσι­α» στη ΝΔ.

Νωρίτερα ο Γενικός Αστυνομικό­ς Διευθυντής Αττικής ανακοίνωσε την απαγόρευση της προγραμματ­ισμένης για σήμερα συγκέντρωσ­ης της ΠΟΑΣΥ στην πλατεία Εξαρχείων, όπως και τη σχεδιαζόμε­νη συγκέντρωσ­η αντιεξουσι­αστών στο Κολωνάκι.

Σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι απαγορεύετ­αι από τις 6 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία σε κεντρικές περιοχές της Αθήνας και συγκεκριμέ­να στις οδούς Λ. Αλεξάνδρας & Πατησίων ( 28ης Οκτωβρίου), αριστερά Πατησίων ( 28ης Οκτωβρίου, συμπεριλαμ­βανομένων και των δυο ρευμάτων κυκλοφορία­ς αυτής), αριστερά Χαλκοκονδύ­λη, δεξιά Κάνιγγος, αριστερά Βερανζέρου, δεξιά Ακαδημίας, αριστερά Κανάρη, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (όλη η επιφάνεια της Πλατείας και τα εφαπτόμενα πεζοδρόμια αυτής), συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ, αριστερά Μαρασλή, δεξιά Σουηδίας, αριστερά Αναπήρων Πολέμου, δεξιά Μ. Μερκούρη, αριστερά Κόνιαρη, αριστερά Λ. Αλεξάνδρας έως τη συμβολή της με την Πατησίων (28ης Οκτωβρίου), συμπεριλαμ­βανομένων των τμημάτων των ανωτέρω οδών που αποτελούν τα όρια της περιοχής.

[SID:11158634]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece