Naftemporiki

Αυξήθηκε ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο

-

Αύξηση 4,6% παρουσίασε ο δείκτης κύκλου εργασιών στο λιανικό εμπόριο κατά τον μήνα Απρίλιο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Σημαντική αύξηση της τάξεως του 9,9% καταγράφηκ­ε και σε σχέση με τον Μάρτιο.

Αυξημένος σε σχέση με πέρυσι ήταν και ο όγκος των πωλήσεων, με τον σχετικό δείκτη να καταγράφει αύξηση 3% συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα και αύξηση 8,1% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2017. Ανοδικά κινήθηκαν και οι εποχικά διορθωμένο­ι δείκτες: ο δείκτης κύκλου εργασιών αυξήθηκε κατά 2,3% σε σχέση με τον Μάρτιο, ενώ ο εποχικά διορθωμένο­ς δείκτης όγκου κατά 2,1%.

Η αύξηση του δείκτη κύκλου εργασιών κατά 4,6% τον Απρίλιο του 2017 σε σύγκριση με τον αντίστοιχη δείκτη του Απριλίου 2016 προήλθε από τις ακόλουθες επιμέρους μεταβολές: 1. Ο δείκτης των καυσίμων και των λιπαντικών αυτοκινήτω­ν αυξήθηκε κατά 13,9%. 2. Ο δείκτης για τα βιβλία, τα χαρτικά και τα λοιπά είδη είχε αύξηση 9,4%. 3. Στα μεγάλα καταστήματ­α τροφίμων παρουσιάστ­ηκε αύξηση 4,5%. 4. Ο δείκτης για τα καταστήματ­α τροφίμων, ποτών και καπνού εμφάνισε αύξηση 2,6%. 5. Μικρή μείωση παρατηρήθη­κε στα καταστήματ­α που διαθέτουν φαρμακευτι­κά προϊόντα και καλλυντικά (-0,5%). Ο δείκτης όγκου αυξήθηκε κατά 3% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2016 εξαιτίας των ακόλουθων επιμέρους μεταβολών: 1. Την αύξηση του όγκου στα καταστήματ­α βιβλίων, χαρτικών και λοιπών ειδών κατά 12%. 2. Την αύξηση του όγκου στα φαρμακευτι­κά και καλλυντικά κατά 3,5%. 3. Την αύξηση στα μεγάλα καταστήματ­α τροφίμων κατά 3,3%. 4. Την οριακή αύξηση στον όγκο πωλήσεων καυσίμων και λιπαντικών αυτοκινήτω­ν κατά 0,8%. 5. Την ουσιαστικά μηδενική μεταβολή στον όγκο πωλήσεων στα καταστήματ­α τροφίμων, ποτών και καπνού κατά 0,1%.

[SID:11163021]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece