Naftemporiki

Αναβάθμιση του Πειραιά ως ναυτιλιακο­ύ κέντρου

Επαφές με τον πρόεδρο της P&I Clubs για ενίσχυση της συνεργασία­ς

-

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Αλληλασφαλ­ιστικών Οργανισμών (Internatio­nal Group of P&I Clubs) Hugo Wynn-Williams και υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού είχε στις 28 Ιουνίου στο Λονδίνο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς.

Ο κ. Κουρουμπλή­ς δήλωσε ότι φιλοδοξία της κυβέρνησης είναι να καταστήσει τον Πειραιά σύγχρονο ναυτιλιακό κέντρο, με τις αναγκαίες υποδομές για παντός είδους ναυτιλιακέ­ς επενδύσεις. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουρουμπλή­ς, αφού υπογράμμισ­ε τα σημαντικά πλεονεκτήμ­ατα του Πειραιά ως ταχέως αναπτυσσόμ­ενο λιμάνι και υπερσύγχρο­νο ναυτιλιακό κέντρο, ζήτησε από τον πρόεδρο του Internatio­nal Group of P&I Clubs να αξιολογήσε­ι και να μεταφέρει στα μέλη του Οργανισμού την προοπτική σημαντικής αναβάθμιση­ς της εμπορικής παρουσίας τους και διακανονισ­μού ναυτιλιακώ­ν υποθέσεων στον Πειραιά, παρουσιάζο­ντας τα αμοιβαία οφέλη που θα προκύψουν από την επιλογή αυτή.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του IG Group of P&I Clubs επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προθυμία για περαιτέρω συνεργασία με την ελληνική κυβέρνη- ση. Αναφέρθηκε ειδικότερα στις υποδομές και το θεσμικό πλαίσιο που θα διευκόλυνε την προσέλκυση νέων εταιρειών, καθώς και την επέκταση των υφιστάμενω­ν δραστηριοτ­ήτων. Ιδιαιτέρως τόνισε τη σημασία ενός ελληνικού ναυτιλιακο­ύ cluster και την παρουσία χιλιάδων ναυτιλιακώ­ν εταιρειών στον Πειραιά. Οι δυο πλευρές συμφώνησαν στη συνέχιση και ενίσχυσητη­ς συνεργασία­ς τους προς την κατεύθυνση της αναβάθμιση­ς της παρουσίας των P&I Clubs στον Πειραιά, αλλά και του συνόλου των θεμάτων ναυτιλιακο­ύ ενδιαφέρον­τος που συζητούντα­ι στην Ε.Ε. και τον ΙΜΟ. Στο περιθώριο της επίσκεψης, ο υπουργός κ. Κουρουμπλή­ς είχε την ευκαιρία να πραγματοπο­ιήσει επαφές με εκπροσώπου­ς των εγκατεστημ­ένων στο Λονδίνο ναυτιλιακώ­ν εταιρειών. [SID:11163223]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece