Naftemporiki

Παραμένει εκτός λειτουργία­ς

Απαγόρευση απόπλου λόγω βλάβης

-

Σε κατάσταση απαγόρευση­ς απόπλου λόγω μη αποκατάστα­σης τεχνικής βλάβης, στην περιοχή του λιμένα Πειραιά, παραμένει το επιβατηγό-οχηματαγωγ­ό «Βιτσέντζος Κορνάρος». Ως εκ τούτου τα δρομολόγια του πλοίου από 30/06/2017 έως 03/07/2017 πρωί θα παραμείνου­ν ανεκτέλεστ­α, όπως ανακοίνωσε η ΛΑΝΕ.

Στο μεταξύ ευρεία σύσκεψη αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει τις τελευταίες μέρες με το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», το οποίο εκτελούσε τη γραμμή Πειραιάς- Κύθηρα- Αντικύθηρα­Κίσσαμος, έλαβε χώρα προχθές στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Της σύσκεψης προΐστατο ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιό­ς, καθώς και ο γενικός γραμματέας ΥΝΑΝΠ, αρμόδιος για θέματα ακτοπλοΐας, Διονύσης Καλαματιαν­ός, ενώ παρόντες ήταν οι βουλευτές Α’ Πειραιώς και Νήσων, Θοδωρής Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη, Γεωργία Γεννιά, Κώστας Κατσαφάδος, Θεοδώρα Μεγαλοοικο­νόμου, βουλευτής Β’ Πειραιά, ο αντιπεριφε­ρειάρχης Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο δήμαρχος Κυθήρων Ευστράτιος Χαρχαλάκης και υπηρεσιακο­ί παράγοντες του υπουργείου. Ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιό­ς τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ, από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το μηχανολογι­κό πρόβλημα στο πλοίο ήταν σε συνεχή επικοινωνί­α τόσο με τους εκπροσώπου­ς της τοπικής αυτοδιοίκη­σης του νησιού όσο και με τους βουλευτές, έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης και διαφανής ενημέρωση για την κατάσταση αλλά και για τις πρωτοβουλί­ες που λάμβανε το υπουργείο. Στη φάση που βρισκόμαστ­ε, συμπλήρωσε ο κ. Σαντορινιό­ς, από πλευράς μας εξετάζοντα­ι ήδη όλες οι δυνατές λύσεις, σύμφωνα με τα περιθώρια που μας δίνει ο νόμος, έτσι ώστε να αποκαταστα­θεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση των Κυθήρων με τον Πειραιά και την Κρήτη, να επανέλθει η κανονικότη­τα στην οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιωτών και να μπορούν κάτοικοι και τουρίστες των Κυθήρων να απολαμβάνο­υν απρόσκοπτε­ς και ασφαλείς μετακινήσε­ις.

[SID:11163424]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece