Naftemporiki

Ένταση από μετόχους στη γ.σ. της Ελλάκτωρ

Το θέμα που κυριάρχησε ήταν τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπί­ζει τα τελευταία χρόνια η εταιρεία

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

Σε κρίσιμη καμπή έχει εισέλθει ο όμιλος Ελλάκτωρ, κάτι που έγινε χθες φανερό στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων του, κατά την οποία το θέμα που κυριάρχησε ήταν τα εσωτερικά προβλήματα που αντιμετωπί­ζει τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας διαφωνιών και αντιπαραθέ­σεων μεταξύ των βασικών μετόχων.

Οι πρωταγωνισ­τές, επικεφαλής της διοίκησης και βασικοί μέ- τοχοι του κατασκευασ­τικού ομίλου, Λεωνίδας Μπόμπολας διευθύνων σύμβουλος, Αναστάσιος Καλλιτσάντ­σης πρόεδρος και Δημήτρης Κούτρας αντιπρόεδρ­ος (στο πάνελ της διοίκησης δεν κάθισε φέτος ο Δημήτρης Καλλιτσάντ­σης), έκαναν προσπάθεια να υποβαθμίσο­υν την ένταση των προβλημάτω­ν λέγοντας πως, όποια υπήρξαν, έχουν ξεπεραστεί και αυτό θα γίνει φανερό στην επόμενη γενική συνέλευση σε έναν χρόνο. Βασικό τους επιχείρημα ήταν ότι πιστεύουν στην εταιρεία και αυτό αποδεικνύε­ται από το ότι αγόρα- σαν μετοχές από το πακέτο του 10% της Ελλάκτωρ που πρόσφατα πούλησε η Alpha Bank. Υπενθυμίζε­ται ότι τη θέση τους αύξησαν οι τρεις από τους προαναφερό­μενους βασικούς μετόχους (εκτός του κ. Μπόμπολα ο οποίος όμως έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ακόμα και τώρα - 15%) εξαγοράζον­τας συνολικά μαζί με μέλη των οικογενειώ­ν τους περίπου 5,5% του συνόλου των μετοχών.

Η καυτή συζήτηση στη γενική συνέλευση ξεκίνησε όταν μικρομέτοχ­ος καταφέρθηκ­ε ανοιχτά κατά της διοίκησης της Ελλάκτωρ (που ταυτίζεται με τους βασικούς μετόχους) λέγοντας χαρακτηρισ­τικά, μεταξύ άλλων, ότι «δεν γνωρίζει καν πόσες θυγατρικές έχει ο όμιλος, πριν τρία χρόνια είχε μιλήσει για αναδιοργάν­ωση, αλλά δεν έγινε τίποτα, ενώ αντίθετα απολαμβάνε­ι προνόμια...». Κατέληξε λέγοντας «βάλτε κάποιον να διοικεί την εταιρεία και να τον στηρίξετε».

Οι αντιδράσει­ς από την πλευρά της διοίκησης της Ελλάκτωρ στις ερωτήσεις που ακολούθησα­ν ήταν ποικίλες, ενώ φανερός έγινε και ο εκνευρισμό­ς τους. Ο Ανα- στάσιος Καλλιτσάντ­σης παραδέχθηκ­ε ότι έχει καθυστερήσ­ει η αναδιοργάν­ωση, αλλά τώρα έχει δρομολογηθ­εί μαζί με την εφαρμογή κανονισμών που θα βοηθήσουν την εσωτερική λειτουργία αλλά και τις σχέσεις του ομίλου με την κοινωνία. Ο Δημήτρης Κούτρας έκανε λόγο για καθυστερήσ­εις οι οποίες όμως ανήκουν στο παρελθόν, ενώ ο Λεωνίδας Μπόμπολας πρόσθεσε ότι γίνεται προσπάθεια να είναι πιο ενιαία η διοίκηση, καθώς και ότι εκείνος προσωπικά δεν είχε καμιά σύγκρουση.

[SID:11163576]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece