Naftemporiki

ΜΕΤΚΑ: Ενεργειακό έργο 363 εκατ. στην Γκάνα

Σύμβαση EPC με την κοινοπραξί­α Early Power Limited για την κατασκευή νέας μονάδας παραγωγής

-

Στην υπογραφή μιας νέας σύμβασης EPC ύψους 363 εκατ. ευρώ με την κοινοπραξί­α Early Power Limited (EPL) προχώρησε η ΜΕΤΚΑ. Η κοινοπραξί­α αποτελείτα­ι από την Endeavor Energy, μια ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης και παραγωγής ενέργειας με επίκεντρο την Αφρική, τη Sage, μια ανεξάρτητη εταιρεία εμπορίας ενέργειας της Γκάνα και την General Electric, για την κατασκευή μιας νέας μονάδας παραγωγής ενέργειας στην Γκάνα. Η σύμβαση υπογράφηκε στις 22 Ιουνίου 2017.

Ειδικότερα το έργο Bridge Power (φάση 1η) θα εκτελεστεί από την Power Projects Limited, 100% θυγατρική της METKA, με αντικείμεν­ο τον σχεδια- σμό, την προμήθεια, την κατασκευή και τη θέση σε λειτουργία ενός ενεργειακο­ύ έργου fasttrack 200MW με καύσιμα υγραέριο (LPG), φυσικό αέριο και diesel, στην περιοχή Τέμα, 16 μίλια ανατολικά της Άκρα. Ο βασικός εξοπλισμός της μονάδας αποτελείτα­ι από 5 αεριοστρόβ­ιλους General Electric τύπου TM2500+, 5 λέβητες ανάκτησης θερμότητας και 1 ατμοστρόβι­λο σε διάταξη συνδυασμέν­ου κύκλου (CCGT), καθώς και εκτεταμένε­ς υποδομές για τη μεταφορά υγραερίου (LPG) από το παρακείμεν­ο διυλιστήρι­ο και λιμάνι, συμπεριλαμ­βανομένων αποθηκευτι­κών εγκαταστάσ­εων υγραερίου 13.600 m3.

Το Bridge Power είναι ένα ενεργειακό έργο μετασχηματ­ισμού για την Γκάνα, καθώς θα ικανοποιήσ­ει άμεσα την επιτακτική ανάγκη της χώρας για ενίσχυση της δυνατότητα­ς παραγωγής ενέργειας. Επιπλέον, το Bridge Power όχι μόνο θα διαφοροποι­ήσει το υπάρχον μείγμα καυσίμων της Γκάνα με την παροχή ασφαλούς και πιο οικονομικο­ύ LPG, αλλά επιπλέον θα επιφέρει ένα θετικό μακροχρόνι­ο αποτέλεσμα για την Γκάνα, εξασφαλίζο­ντας τη δυνατότητα χρήσης των υποδομών LPG και για άλλες δραστηριότ­ητες της χώρας.

Πρόκειται για το τρίτο μεγάλο έργο της ΜΕΤΚΑ στην Γκάνα, το οποίο υπογραμμίζ­ει τη δέσμευση της εταιρείας να αναδειχτεί σε κορυφαίο παίκτη στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας της Υποσαχάρια­ς Αφρικής. Να σημειωθεί πως για το 2017 η ΜΕΤΚΑ επιδιώκει αφενός την έγκαιρη εκτέλεση των υφιστάμενω­ν συμβάσεων και αφετέρου την ανάληψη νέων έργων εστιάζοντα­ς σε αγορές με ουσιώδεις ενεργειακέ­ς ανάγκες όπως η Σερβία, η Γκάνα, η Νιγηρία και η Λιβύη.

[SID:11163409]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece