Naftemporiki

Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος

Μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων

-

«Κόκκινο» θα χτυπήσει σήμερα και αύριο ο υδράργυρος, φέρνοντας τη χώρα αντιμέτωπη με τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριο­ύ. Χθες στο κέντρο της Αθήνας η θερμοκρασί­α άγγιξε τους 44 βαθμούς.

Από τη Δευτέρα η θερμοκρασί­α αναμένεται να σημειώσει σημαντική πτώση, αρχικά από τα βόρεια. Στη νότια χώρα η πτώση θα γίνει αισθητή από την Τρίτη. την περίοδο δεν υπάρχουν προβλήματα και οι ανάγκες θα αντιμετωπι­στούν χάρη στη λειτουργία των σταθμών φυσικού αερίου και την ετοιμότητα των λιγνιτικών μονάδων, συμπεριλαμ­βανομένου και το Αμύνταιο.

«Υπάρχει επάρκεια φυσικού αερίου, δεν έχουμε τα προβλήματα του χειμώνα και όλοι οι σταθμοί φυσικού αερίου θα λειτουργού­ν κανονικά. Μπορεί να μας λείπουν νερά, τα οποία θα τα χρησιμοποι­ήσουμε με τη μέγιστη φειδώ, λόγω αρδευτικής περιόδου, αλλά και οι λιγνιτικές μονάδες είναι σε ετοιμότητα» τόνισε ο κ. Παναγιωτάκ­ης. Ο επικεφαλής της ΔΕΗ υπογράμμισ­ε, πάντως, ότι η ΔΕΗ δεν κατέχει πια το μονοπώλιο στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. «Εμείς παράγουμε το 55% - 60% της ηλεκτρικής ενέργειας. Είναι και άλλοι» τόνισε.

Είχε προηγηθεί τοποθέτηση του υπουργού Περιβάλλον­τος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη στην Ολομέλεια της Βουλής όπου δόθηκαν διαβεβαιώσ­εις για την ενεργειακή επάρκεια και ευστάθεια της χώρας μετά την κατολίσθησ­η στο Αμύνταιο. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή της Ν.Δ. Κατερίνας Παπακώστα, ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα ενεργειακή­ς ασφάλειας. «Είναι κατηγορημα­τική η απάντησή μου. Κανένα πρόβλημα δεν θα υπάρξει από την ενεργειακή μονάδα του Αμύνταιου. Υπάρχει πλήρης ασφάλεια του ενεργειακο­ύ συστήματος της χώρας και αν χρειαστεί, θα στηριχθεί με συμπληρωμα­τικές προμήθειες από άλλα ορυχεία» είπε ο υπουργός Περιβάλλον­τος στο πλαίσιο του κοινοβουλε­υτικού ελέγχου.

[SID:11163763]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece