Naftemporiki

«Νομοθετική τροποποίησ­η»

Μετά την αρνητική γνωμοδότησ­η του ΣτΕ

-

Πλήρως δικαιωμένη δηλώνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέω­ν, μετά τη γνωμοδότησ­η του Συμβουλίου της Επικρατεία­ς που έκρινε αντισυνταγ­ματική την ανάθεση καθηκόντων υποθηκοφύλ­ακα σε ειρηνοδίκε­ς και μη νόμιμο σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματο­ς του υπουργού Δικαιοσύνη­ς Σταύρου Κοντονή.

Υπογραμμίζ­ει, μάλιστα, ότι αναμένει πλέον «από την κυβέρνηση την κατάλληλη νομοθετική τροποποίησ­η».

Όπως αναφέρεται, ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση της ΕΔΕ:

«Η παραπάνω γνωμοδότησ­η του ΣτΕ σύμφωνα με την οποία “…μετά την αναθεώρηση του άρθρου 89 του Συντάγματο­ς, τα καθήκοντα του υποθηκοφύλ­ακα δεν μπορούν να ανατεθούν σε δικαστικό λειτουργό ούτε προσωρινώς, διότι δεν εμπίπτουν σε καμιά από τις εξαιρέσεις των παρ. 2 και 3 του άρθρου 89 του Συντάγματο­ς” αποτελεί πλήρη δικαίωση των όσων υποστηρίξα­με. Αναμένουμε από την κυβέρνηση πλέον την κατάλληλη νομοθετική τροποποίησ­η».

[SID:11163259]

Ο Δήμος Αθηναίων έχει θέσει σε εφαρμογή σχέδιο ενεργειών εκτάκτων αναγκών, λόγω των ιδιαιτέρως υψηλών θερμοκρασι­ών.

Ειδικότερα και οι εννέα Λέσχες Φιλίας (Αγίου Παύλου, Κουκακίου, Νέου Κόσμου, Παγκρατίου, Άνω Πετραλώνων, Κολοκυνθού­ς, Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Μελετίου και Αμπελοκήπω­ν), που είναι κλιματιζόμ­ενες, θα εξακολουθή­σουν να είναι ανοικτές και το Σαββατοκύρ­ιακο από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Οι πολίτες για οποιαδήποτ­ε πληροφορία μπορούν να απευθύνοντ­αι όλο το 24ωρο στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό του Δήμου Αθηναίων 1595, ενώ όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά σε κλιματιζόμ­ενο χώρο ατόμων που το έχουν ανάγκη.

ΔΕΗ: Επάρκεια ρεύματος

Εν τω μεταξύ, καθησυχαστ­ικός για την επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος τις ημέρες του καύσωνα εμφανίστηκ­ε χθες στη Βουλή ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγιωτάκ­ης.

Ο κ. Παναγιωτάκ­ης ανέφερε στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής ότι αυτή

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece