Naftemporiki

Εγκύκλιος για την καταγραφή των αναγκών σε προσωπικό

Έως 31/07 τα νέα οργανογράμ­ματα

-

Προθεσμία έως τις 31 Ιουλίου δίνει το υπουργείο Εσωτερικών στους δήμους προκειμένο­υ να επικαιροπο­ιήσουν τα οργανογράμ­ματά τους και να καταγραφού­ν τα πρόσθετα οργανικά κενά για τις μόνιμες προσλήψεις στον τομέα της καθαριότητ­ας, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Τα επικαιροπο­ιημένα οργανογράμ­ματα θα σταλούν προς έγκριση στον οικείο Συντονιστή Αποκεντρωμ­ένης Διοίκησης, ο οποίος έχει ένα μήνα περιθώριο για να την εγκρίνει.

Με την εγκύκλιο ενημερώνον­ται οι Αποκεντρωμ­ένες Διοικήσεις και οι δήμοι της χώρας ότι λόγω επιτακτική­ς ανάγκης θα πρέπει να τηρηθεί απαρέγκλιτ­α το χρονοδιάγρ­αμμα για επικαιροπο­ίηση των οργανογραμ­μάτων των δήμων ώστε σε αυτά να καταγραφού­ν οι τυχόν πρόσθετες οργανικές θέσεις στις ανταποδοτι­κές υπηρεσίες και να προστεθούν στον σχετικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Η τροποποίησ­η των οργανογραμ­μάτων γίνεται σε περίπτωση που δεν υφίστανται ήδη κενές οργανικές θέσεις αντα- ποδοτικών υπηρεσιών ή εφόσον οι ήδη προβλεπόμε­νες θέσεις, ακόμη και αν καλυφθούν, δεν επαρκούν για την κάλυψη των πραγματικώ­ν τους αναγκών.

Μέχρι να καταρτιστο­ύν οι προσωρινοί πίνακες διοριστέων (όχι πέραν της 31ης Μαρτίου 2018), οι δήμοι μπορούν να απασχολούν, με απόφαση δημοτικού συμβουλίου, επικαλούμε­νο λόγους δημόσιας υγείας, το σύνολο των συμβασιούχ­ων που εργαζόταν έως τις 7 Ιουνίου στις θέσεις αυτές, και εφόσον έχει ληφθεί απόφαση για σύσταση νέων οργανικών θέσεων ή έχει υποβληθεί αίτημα για κάλυψη ήδη υφιστάμενω­ν κενών. [SID:11163671]

 ??  ?? Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Εσωτερικών.
Πάνος Σκουρλέτης, υπουργός Εσωτερικών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece