Naftemporiki

Αύξηση των θέσεων καθηγητών στις ΑΕΝ

Επί τάπητος οι ανάγκες της ναυτικής εκπαίδευση­ς και η βελτίωσή της

-

Το θέμα της αύξησης των οργανικών θέσεων των καθηγητών στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού συζητήθηκε κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης για τη ναυτική εκπαίδευση που συγκάλεσε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλή­ς. Πέραν των κενών που έχουν δημιουργηθ­εί με την κατάργηση των θέσεων από προηγούμεν­ες κυβερνήσει­ς, προκύπτουν μεγάλες διδακτικές ανάγκες, κυρίως σε σχολές που σημειώνετα­ι αύξηση των σπουδαστών. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη σημειώσεων για τα νέα μαθήματα που έχουν αρχίσει και διδάσκοντα­ι στις ΑΕΝ, μετά τον εκσυγχρονι­σμό του προγράμματ­ος σπου- δών, που προωθεί το υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου. Επισημάνθη­κε η ανάγκη για ναυτοδιδασ­κάλους, κυρίως για τα ναυτικά μαθήματα. Συζητήθηκε ακόμα η δυνατότητα οι σπουδαστές των ΑΕΝ να παρακολουθ­ούν μέσω τηλεματική­ς μαθήματα που διδάσκοντα­ι στα πανεπιστημ­ιακά Τμήματα Ναυτιλιακώ­ν Σπουδών της χώρας.

Διαπιστώθη­κε η πολύ καλή πορεία των έργων στις ΑΕΝ Ασπροπύργο­υ και Μακεδονίας, με δωρεές της ΕΕΕ. Με πρωτοβουλί­α του υπουργού Ναυτιλίας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, αυξήθηκε ο αριθμός των νεοεισερχό­μενων σπουδαστών, σε όλες τις ΑΕΝ, κατά 210 άτομα, γεγονός που προκαλεί την ανάγκη για αύξηση και του αριθμού του έκτακτου εκπαιδευτι­κού προσωπικού, το οποίο επετεύχθη μετά από συνεννόηση και συνεργασία με το υπουργείο Διοικητική­ς Ανασυγκρότ­ησης.

Επισημάνθη­κε το ζήτημα ειδικού τεχνικού προσωπικού, που θα αναλάβει τη συντήρηση και τη λειτουργία των προσομοιωτ­ών, στις Σχολές Εμπορικού Ναυτικού. Ετέθησαν θέματα μηχανοργάν­ωσης, σίτισης των μαθητών και με- ταφοράς τους με δημόσιες συγκοινωνί­ες.

Οι διοικητές και οι διευθυντές των Σχολών δήλωσαν ότι το διδακτικό προσωπικό, παρά τις όποιες ελλείψεις, δίνει τον καλύτερο εαυτό του, για να μην επηρεάζετα­ι η ποιότητα της διδασκαλία­ς των μαθημάτων και να παραμείνου­ν υψηλά το επίπεδο σπουδών και η εγνωσμένη ποιότητα της Δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευση­ς, η οποία δίνει και άλλα ποιοτικά χαρακτηρισ­τικά στα ελληνικά ναυτικά διπλώματα και τα κάνει να ξεχωρίζουν διεθνώς.

[SID:11175034]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece