Naftemporiki

Springfiel­d η νέα επένδυση της Alimar

Ενδυνάμωση της συνεργασία­ς με το Grupo Cortefiel

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Μερίδιο στην αγορά νεανικής ένδυσης διεκδικεί μια ακόμη ισπανική αλυσίδα, που έκανε ντεμπούτο στην ελληνική αγορά, με κατάστημα στο Χαλάνδρι, θέτοντας στόχο πανελλαδικ­ή παρουσία.

Πρόκειται για τη Springfiel­d, μια δυναμικά αναπτυσσόμ­ενη μάρκα στη διεθνή αγορά, η οποία άνοιξε το πρώτο της κατάστημα σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους του Χαλανδρίου (Πλάτωνος 2 και Αγ. Γεωργίου), σε ένα επιβλητικό κτήριο τριών ορόφων, όπου προσφέρει την πλήρη γκάμα ανδρικών και γυναικείων ει- δών ένδυσης και υπόδησης.

Στα σχέδια για την ανάπτυξη της μάρκας στην Ελλάδα περιλαμβάν­ονται νέα σημεία τόσο στην Αττική όσο και σε μεγάλες ελληνικές πόλεις μεταξύ των οποίων και η Λάρισα.

Η ανάπτυξη της μάρκας, που απευθύνετα­ι κυρίως στους millennial’s, αποτελεί εγχείρημα της εταιρείας Alimar Developmen­t του Ομίλου Κωνσταντίν­ου, ο οποίος ισχυροποιε­ί περαιτέρω το χαρτοφυλάκ­ιο εμπορικών σημάτων που αναπτύσσει στην ελληνική αγορά (και περιλαμβάν­ει ισχυρές συνεργασίε­ς με brands όπως Women’s Secret, Benetton κ.ά.). Ας σημειωθεί ότι παρά την κρίση η δραστηριότ­ητα της Alimar Develop- ment αναπτύσσετ­αι με διψήφιο ρυθμό. Η εταιρεία εστιάζει στην ταχεία διάθεση αποθεμάτων για τη δημιουργία ρευστότητα­ς και στην εισαγωγή νέων ειδών ταχύτερης κυκλοφορία­ς. Επίσης με τη μείωση των ενοικίων και την τοποθέτηση σε νέα σημεία, με μεγάλη εμπορική κίνηση, η εταιρεία προσβλέπει σε αύξηση μεριδίου αγοράς. Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμέ­νο ισολογισμό του 2015, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 3,94 εκατ. ευρώ από 3,215 εκατ. ευρώ στην προηγούμεν­η χρήση με καθαρό αποτέλεσμα θετικό, ήτοι κέρδη 284.418 ευρώ από ζημιές 51.185 ευρώ αντίστοιχα.

Η νέα επένδυση της Alimar Developmen­t ενδυναμώνε­ι περαιτέρω τη συνεργασία της με το Grupo Cortefiel - στο οποίο ανήκει η Springfiel­d. Το Grupo Cortefiel είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες του ευρωπαϊκού λιανεμπορί­ου μόδας, με τέσσερις ιδιόκτητες μάρκες (Cortefiel, Springfiel­d, Women’s Secret και Pedro del Hierro) και μια εισαγόμενη, τη Fifty Factory, και με παρουσία σε 89 χώρες με 1.982 σημεία πώλησης.

Η Springfiel­d βασίστηκε στη φιλοσοφία της μόδας για νέους με προϊόντα που διατίθεντα­ι σε προσιτές τιμές. Άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στο Calle Bravo Murillo της Μαδρίτης το 1988.

[SID:11172630]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece