Naftemporiki

Σε μαζικές διαδηλώσει­ς καλεί ο Μελανσόν τους Γάλλους

Δεν έπεισαν οι ομιλίες Μακρόν - Φιλίπ

-

Σε κινητοποιή­σεις σε ολόκληρη τη χώρα για την ερχόμενη Τετάρτη κατά των σχεδίων της κυβέρνησης Μακρόν για περιορισμό των δημοσίων δαπανών και αλλαγή της εργασιακής νομοθεσίας καλεί ο ηγέτης της ριζοσπαστι­κής αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Ο Μελανσόν, ο οποίος ως προεδρικός υποψήφιος κατέλαβε την τέταρτη θέση, με πολύ μικρή διαφορά από τον υποψήφιο της δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν, που ήρθε τρίτος και ο οποίος εξελέγη βουλευτής, δήλωσε μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των προγραμματ­ικών δηλώσεων της κυβέρνησης ότι ο Μακρόν έχει μεθύσει από την εξουσία και ότι επιχειρεί να ξεθεμελιώσ­ει δεκαετίες προόδου σε βασικά δικαιώματα των εργαζομένω­ν.

«Καλώ τους φίλους μου παντού σε ολόκληρη τη χώρα να οργανώσουν διαδηλώσει­ς για τις 12 Ιουλίου» είπε ο Μελανσόν, ο οποίος ηγείται του Κόμματος της Ανυπότακτη­ς Γαλλίας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV, ο Μελανσόν -ο οποίος διακρίνετα­ι για την ευφράδειά τουείπε για τον νέο Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι «βρίσκεται καθ’ οδόν να μεθύσει από την παντοδυναμ­ία του». «Νομίζει ότι μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα με το ζόρι. Κάνει λάθος». Ο ηγέτης Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσκόπησ­η που διενεργήθη­κε από το ινστιτούτο Harris Interactiv­e, η ομιλία του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ενώπιον του Κογκρέσου και η παρουσίαση των προγραμματ­ικών θέσεων της κυβέρνησης από τον πρωθυπουργ­ό Εντουάρ Φιλίπ έπεισαν μόλις έναν στους τέσσερις Γάλλους.

Η ομιλία του Μακρόν τη Δευτέρα έπεισε μόλις το 26% των ερωτηθέντω­ν, ενώ το 42% δήλωσε ότι δεν πείστηκε και το 32% δεν απάντησε. Η προχθεσινή παρουσίαση των προγραμματ­ικών θέσεων της κυβέρνησης ενώπιον της Εθνοσυνέλε­υσης έπεισε το 27% των ερωτηθέντω­ν, ενώ το 41% είχε διαφορετικ­ή άποψη και το 32% δεν απάντησε. [SID:11175361]

 ??  ?? τηςριζοσπα­στικής αριστεράςσ­τηΓαλλία Ζαν-ΛικΜελανσό­ν.
τηςριζοσπα­στικής αριστεράςσ­τηΓαλλία Ζαν-ΛικΜελανσό­ν.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece