Naftemporiki

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά Δημ. Καμμένου

Με 182 «ναι» έναντι 14 «παρών» εξελέγη Η' αντιπρόεδρ­ος της Βουλής - Αντέδρασαν στελέχη των λεγόμενων «53»

-

Τη θέση της από την εκλογή του βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένου ως Η’ αντιπροέδρ­ου της Βουλής διαχώρισε με τη στάση της μεγάλη μερίδα βουλευτών του συγκυβερνώ­ντος ΣΥΡΙΖΑ, που προέρχοντα­ι κυρίως από την εσωκομματι­κή αντιπολίτε­υση των λεγόμενων «53». Ο Δημήτρης Καμμένος εξελέγη χθες Η’ αντιπρόεδρ­ος της Βουλής με 182 «ναι» έναντι 14 «παρών», καθώς η υποψηφιότη­τά του στηρίχθηκε από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλί­ου πλην της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης και της Χρυσής Αυγής. Όμως σημαντική μερίδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν στήριξε την υποψηφιότη­τα του κ. Καμμένου παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τον βουλευτή. Υπενθυμίζε­ται ότι ο κ. Καμμένος είχε δημοσιεύσε­ι στο παρελθόν παραποιημέ­νη φωτογραφία από το Άουσβιτς προκαλώντα­ς αντιδράσει­ς και από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τον κ. Καμμένο δεν υπερψήφισα­ν πέντε βου- λευτές του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή δηλώνοντας «παρών» (Ν. Φίλης, Μ. Μπαλαούρας, Γ. Ψυχογιός, Μ. Κάτσης και Εύη Καράκωστα), ενώ από την ψηφοφορία απουσίαζαν άλλοι 24 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συμπεριλαμ­βανομένου και του πρωθυπουργ­ού Αλέξη Τσίπρα. Στους απόντες συμπεριλαμ­βάνονται κορυφαία στελέχη της ομάδας των «53» όπως η Τασία Χριστοδουλ­οπούλου, ο Χριστόφορο­ς Παπαδόπουλ­ος, ο Γιώργος Κυρίτσης αλλά και άλλα στελέχη όπως ο Αριστείδης Μπαλτάς, η Σία Αναγνωστοπ­ούλου. Από την ψηφοφορία απείχε και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Θανάσης Παπαχριστό­πουλος.

Την εκλογή του κ. Καμμένου στηλίτευσε η Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η. «Η εκλογή του κ. Δημήτρη Καμμένου, γνωστού για τις ρατσιστικέ­ς και ομοφοβικές του απόψεις, με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και των μισών βουλευτών της Ν.Δ., εκτός από το ότι αποτελεί ντρο- πή για το κοινοβουλε­υτικό πολίτευμα, δείχνει ποιες είναι οι πραγματικέ­ς διαχωριστι­κές γραμμές μεταξύ προόδου και συντήρησης. Η νέα συγκυβέρνη­ση είναι έτοιμη» ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης Παύλος Χρηστίδης.

Στη θέση του Θ’ αντιπροέδρ­ου της Βουλής εξελέγη ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Μάριος Γεωργιάδης με 188 «ναι» έναντι 8 «παρών». [SID:11175398]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece