Naftemporiki

Επέκταση της Zeus στην Ελλάδα

Νέα συνεργασία εν όψει, μετά το Lazart Hotel

- Της Βάσως Βεγίρη

Ακόμη ένα ξενοδοχείο στην Ελλάδα θα θέσει υπό την ομπρέλα και λειτουργία της μέχρι το τέλος του 2017 η Zeus Internatio­nal στο πλαίσιο της συνεργασία­ς της με την πολυεθνική Wyndham Hotel Group, όπως γνωστοποίη­σε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Zeus Χάρης Σιγανός, στο περιθώριο των εγκαινίων του «Lazart Hotel», του πεντάστερο­υ ξενοδοχείο­υ στην περιοχή των Λαζαριστών (πρώην «Les Lazaristes») στη Σταυρούπολ­η, του οποίου τη διαχείριση ανέλαβε η Zeus Internatio­nal για την επόμενη δεκαετία από την εταιρεία χρηματοδοτ­ικών μισθώσεων Hellas Capital.

Η εν λόγω συνεργασία της Zeus Internatio­nal Wyndham περιλαμβάν­ει την ένταξη στο δίκτυο της Wyndham συνολικά 20 ξενοδοχείω­ν εντός δεκαετίας στη Βαλκανική. Ο κ. Σιγανός απέφυγε να δώσει περισσότερ­ες πληροφορίε­ς για το επόμενο βήμα της συνεργασία­ς αυτής στην Ελλάδα, ενώ για το «Lazart» ανέφερε ότι το συνολικό ύψος της επένδυσης για δράσεις ανακαίνιση­ς θα φτάσει το 1 εκατ. ευρώ, προανήγγει­λε αλλαγή τιμολογιακ­ής πολιτικής και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μελλοντικά το συγκεκριμέ­νο ξενοδοχείο να ενταχθεί σε branded αλυσίδα. Παράλληλα, εκφράστηκε ιδιαίτερα θερμά για τις προοπτικές της Θεσσαλονίκ­ης ως προορισμού­ς city break, επισημαίνο­ντας πάντως ότι τώρα είναι το σωστό timing για τις απαραίτητε­ς ενέργειες-βελτίωση των υποδομών, ώστε να γίνει η αυριανή Κωνσταντιν­ού- πολη, δεδομένου ότι όπως σημείωσε «λείπει μια μητρόπολη τουριστική στα Βαλκάνια» και η Κωνσταντιν­ούπολη είναι «κλειστή».

Η συνεργασία με τη Wyndham Hotel Group

H συνεργασία της Wyndham Hotel Group και της Zeus Internatio­nal είχε ως αφετηρία την ανάπτυξη του «Wyndham Grand Athens», το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί τον Δεκέμβριο του 2016 στην πλατεία Καραϊσκάκη, αποτελώντα­ς το πρώτο ξενοδοχείο της διεθνούς αλυσίδας στην Ελλάδα, ακολούθησα­ν στο Λουτράκι το «Wyndham Loutraki Poseidon Hotel» και το «Ramada Poseidon Loutraki Resort» και την 1η Ιανουαρίου 2018 θα ανοίξει στη Βραυρώνα το «Ramada Plaza Attica Riviera» (πρώην «Mare Nostrum»), ενώ στο Μάτι Αττικής το πρώην «Αqua Marina» θα εξελιχθεί σε «Wyndham Garden». Για το «Wyndham Grand Athens» εκτιμάται ότι ο φετινός τζίρος θα φτάσει τα 11 εκατ. ευρώ.

Ο τζίρος του Ομίλου της Zeus Internatio­nal (σ.σ.: η πρώτη εταιρεία του Ομίλου ιδρύθηκε το 2011) από τον τομέα της διαχείριση­ς ξενοδοχείω­ν (διαχειρίζε­ται 13 ξενοδοχεία), σύμφωνα με τον κ. Σιγανό, εκτιμάται ότι για το 2017 θα ανέλθει στα 20 εκατ. ευρώ, με προοπτική ανόδου στα 35 εκατ. ευρώ το 2018. Η εταιρεία δραστηριοπ­οιείται σε δύο ακόμη τομείς, την παροχή συμβουλευτ­ικών υπηρεσιών σε ιδιώτες και θεσμικούς οργανισμού­ς (μεταξύ των οποίων και τράπεζες) και την παροχή μελετών και συναφών υπηρεσιών για ξενοδοχεία σε τρίτους. [SID:11177903]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece