Naftemporiki

90% πάνω ο κύκλος εργασιών της Seanergy

Αγορά ενός επιπλέον πλοίου τύπου Capesize - Σημάδια ανάκαμψης της αγοράς ξηρού φορτίου

-

Τρία ήταν τα σημεία που χαρακτήρισ­αν τα οικονομικά αποτελέσμα­τα της Seanergy Maritime Holdings το α’ τρίμηνο του 2017. Η εταιρεία κατέγραψε αύξηση καθαρού κύκλου εργασιών κατά 90% στα 13,3 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με 7 εκατ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του 2016, το εκτιμώμενο κέρδος ανήλθε σε 11,4 εκατ. δολάρια, ενώ αγόρασε ένα επιπλέον σύγχρονο πλοίο τύπου Capesize, με τη μεταφορική δύναμη του στόλου να φτάνει τα 1,7 εκατ. dwt.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια του β΄ τριμήνου η εταιρεία συμ- φώνησε να ναυλώσει το «Lordship» για περίοδο 18 με 22 μηνών. Επίσης παρέλαβε και ναύλωσε το «Partnershi­p» για περίοδο 12-18 μηνών έναντι περίπου 8,8 εκατ. δολαρίων συνολικά.

Ο κ. Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε:

«Κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2017, παρατηρήθη­καν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης της αγοράς ξηρού φορτίου, ιδιαίτερα στον κλάδο των πλοίων Capesize. Στα συγκεκριμέ­να πλοία, ο ημερήσιος ναύλος εκτοξεύτηκ­ε στα 20.000 δολάρια και οι αξίες τους ανέκαμψαν σημαντικά από τα ιστορικά χαμηλά επίπεδα του 2016».

Αναφορικά με τα θεμελιώδη μεγέθη της αγοράς, τόνισε ότι η συνεχής αύξηση της ζήτησης για πρώτες ύλες και ο σημαντικά μειούμενος ρυθμός αύξησης του παγκόσμιου στόλου ξηρού φορτίου θα συμβάλουν στην περαιτέρω άνοδο των ναύλων και των αξιών των πλοίων.

«Πιστεύουμε ότι ο κλάδος των πλοίων Capesize διαθέτει τα καλύτερα θεμελιώδη στοιχεία και έχει τις καλύτερες προοπτικές στην αγορά του ξηρού φορτίου. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία θα συνεχίσει να επιδιώκει την απόκτηση σχετικών ποιοτικών πλοίων», επισήμανε ο κ. Τσαντάνης και κατέληξε: «Συμπερασμα­τικά, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η επιτυχής υλοποίηση του επιχειρημα­τικού μας σχεδίου, μαζί με τις βελτιούμεν­ες συνθήκες στην αγορά ξηρού φορτίου, θα συνεχίσουν να προσδίδουν σημαντική αξία στους μετόχους μας». Η εταιρεία διαχειρίζε­ται έναν στόλο από εννέα capes και δύο supramax. [SID:11181129]

 ??  ?? Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδροςκα­ιδιευθύνων σύμβουλοςτ­ηςSeanergy MaritimeHo­ldings.
Σταμάτης Τσαντάνης, πρόεδροςκα­ιδιευθύνων σύμβουλοςτ­ηςSeanergy MaritimeHo­ldings.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece