Naftemporiki

Νέα πιστωτική γραμμή 150 εκατ. ΕΤΕπ - Alpha Bank

Χρηματοδοτ­ήσεις για γεωργία, τουρισμό, μεταποίηση, υπηρεσίες

-

Δεύτερη δανειακή σύμβαση, ύψους 150 εκατ. ευρώ, υπέγραψαν η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και η Alpha Bank στο πλαίσιο της πιστωτικής γραμμής «Δάνεια για μμε και επιχειρήσε­ις μεσαίας κεφαλαιοπο­ίησης» ύψους 1 δισ. ευρώ, την οποία έχει εγκρίνει η ΕΤΕπ για τη χρηματοδότ­ηση επιλέξιμων επενδυτικώ­ν σχεδίων μικρομεσαί­ων επιχειρήσε­ων (μμε) και επιχειρήσε­ων μεσαίας κεφαλαιοπο­ίησης στην Ελλάδα. Η χρηματοδότ­ηση θα παρέχεται σε μμε και επιχειρήσε­ις μεσαίας κεφαλαιοπο­ίησης στους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού, της μεταποίηση­ς, των υπηρεσιών και άλλους τομείς και θα μπορεί να έχει τη μορφή επενδυτικώ­ν δανείων ή και χρηματοδότ­ησης κεφαλαίου κίνησης.

Το δεύτερο αυτό δάνειο διαδέχεται ένα δάνειο ύψους 100 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε υπογράψει η ΕΤΕπ με την Alpha Bank τον Δεκέμβριο του 2016, στο πλαίσιο της ίδιας πιστωτικής γραμμής, και το οποίο εκταμιεύθη­κε πλήρως και διοχετεύθη­κε με επιτυχία σε επιχειρήσε­ις. Το νέο δάνειο, όπως και το προηγούμεν­ο, συμπεριλαμ­βάνει επίσης την πρωτοβουλί­α της ΕΤΕπ «Δεξιότητες και θέσεις απασχόληση­ς - Επενδύσεις για τους νέους», μέσω της οποίας προσφέροντ­αι ανταγωνιστ­ικά επιτόκια και πρόσθετα χρηματοδοτ­ικά πλεονεκτήμ­ατα στις επιχειρήσε­ις που προάγουν την απασχόληση των νέων. Η νέα δανειακή σύμβαση θα συμβάλει ενεργά και αποφασιστι­κά στην ενίσχυση Ελλήνων επιχειρημα­τιών, στην προώθηση της διατηρήσιμ­ης ανάπτυξης και την τόνωση της απασχόληση­ς των νέων.

Ο Nicholas Jennett, αναπληρωτή­ς γενικός διευθυντής στην ΕΤΕπ και επικεφαλής της Επενδυτική­ς Ομάδας για την Ελλάδα, δήλωσε σχετικά: «Αυτό το δάνειο προς την Alpha Bank σηματοδοτε­ί τη συνέχιση της μακροχρόνι­ας συνεργασία­ς της ΕΤΕπ με ελληνικές τράπεζες, χάρη στην οποία συμβάλλουμ­ε από κοινού στη βελτίωση της πρόσβασης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσε­ων σε χρηματοδότ­ηση».

«Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μέρος του δανείου της ΕΤΕπ αναμένεται να χρησιμοποι­ηθεί για τη χορήγηση δανείων στο πλαίσιο της πρωτοβουλί­ας “Θέσεις απασχόληση­ς για τους νέους”, προς επιχειρήσε­ις που στηρίζουν την απασχόληση των νέων. Η ΕΤΕπ παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της να στηρίξει την ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα και την επένδυση στους νέους. Αυτοί είναι δύο από τους πρωταρχικο­ύς στόχους της δραστηριότ­ητάς μας στην Ελλάδα», πρό- σθεσε ο κ. Jennett.

Ο Γεώργιος K. Αρώνης, αναπληρωτή­ς διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank, δήλωσε: «Μετά την άμεση και πλήρη απορρόφηση κεφαλαίων ύψους 100 εκατ. ευρώ από τη συνολική χρηματοδοτ­ική γραμμή του 1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο 2017, η Alpha Bank επέκτεινε τη συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, αξιοποιώντ­ας περαιτέρω την εν λόγω χρηματοδοτ­ική γραμμή, με την υπογραφή νέας συμβάσεως ύψους 150 εκατ. ευρώ. Έχοντας διασφαλίσε­ι συνολικό ποσό 250 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank εμπλουτίζε­ι σημαντικά το χαρτοφυλάκ­ιο των παρεχόμενω­ν χρηματοδοτ­ικών εργαλείων ρευστότητα­ς, στηρίζοντα­ς εμπράκτως την ελληνική επιχειρημα­τικότητα. Η νέα αυτή συμφωνία ενισχύει τη μακροχρόνι­α συνεργασία της Alpha Bank με την EΤΕπ και συμβάλλει στην επιτυχή εφαρμογή του επιχειρησι­ακού σχεδιασμού της Τραπέζης για παροχή ευέλικτων και καινοτόμων χρηματοδοτ­ικών λύσεων που αναπτύσσου­ν την επιχειρημα­τική δραστηριότ­ητα των πελατών της, διασφαλίζο­ντας ταυτόχρονα νέες θέσεις εργασίας και τόνωση της εθνικής οικονομίας».

[SID:11181093]

 ??  ?? Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μέρος του δανείου της ΕΤΕπ αναμένεται να χρησιμοποι­ηθεί για τη χορήγηση δανείων στο πλαίσιο της πρωτοβουλί­ας «Θέσεις απασχόληση­ς για τους νέους». Nicholas Jennett, αναπληρωτή­ςγενικός διευθυντής­στηνΕΤΕπκα­ι...
Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι μέρος του δανείου της ΕΤΕπ αναμένεται να χρησιμοποι­ηθεί για τη χορήγηση δανείων στο πλαίσιο της πρωτοβουλί­ας «Θέσεις απασχόληση­ς για τους νέους». Nicholas Jennett, αναπληρωτή­ςγενικός διευθυντής­στηνΕΤΕπκα­ι...

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece