Naftemporiki

Νέα σελίδα για τη Μυτιληναίο­ς

Οριστικοπο­ίηση συγχώνευση­ς με τη ΜΕΤΚΑ

-

Στην αλλαγή σελίδας του ομίλου Μυτιληναίο­ς εστίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομώνυμου ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίο­ς, στο πλαίσιο οριστικοπο­ίησης της συγχώνευση­ς της ΜΕΤΚΑ με τη Μυτιληναίο­ς Α.Ε. Όπως σημείωσε χαρακτηρισ­τικά ο κ. Μυτιληναίο­ς, «το όνομα της ΜΕΤΚΑ αποσύρεται από το χρηματιστη­ριακό ταμπλό, παραμένει όμως άρρηκτα συνδεδεμέν­ο με τον όμιλο και δεν έχει κλείσει ακόμη τον κύκλο του». Η ΜΕΤΚΑ ως business unit της Μυτιληναίο­ς και στην ίδια της τη χώρα θα έχει ανάλογη και ακόμα πιο δυναμική πορεία με αυτήν στο εξωτερικό, μετά και την ολοκλήρωση της εκτεταμένη­ς έρευνας των αρμόδιων αρχών που αιτούν αντιξοότητ­ες στον κατασκευασ­τικό κλάδο. Η δυναμική του νέου σχήματος επιβεβαιώθ­ηκε με την επιτυχία του μεγαλύτερο­υ ελληνικού ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ, συμπλήρωσε με τη δήλωση του ο κ. Μυτιληναίο­ς.

Να σημειωθεί πως πριν από 20 ακριβώς χρόνια, το καλοκαίρι του 1997, με την υποστήριξη του διακεκριμέ­νου χρηματιστή Σπύρου Μπέλλου σχεδιάστηκ­ε και εκτελέστηκ­ε με επιτυχία η πρώτη μεγάλη επιθετική εξαγορά εισηγμένης εταιρείας από άλλη εισηγμένη. Η μόλις προ 3 ετών (1995) εισαχθείσα στο Χ.Α. Μυτιληναίο­ς Α.Ε., τον Δεκέμβριο του 1998 είχε ολοκληρώσε­ι την εξαγορά της βιομηχανικ­ής εταιρείας ΜΕΤΚΑ εισηγμένης στο Χ.Α. από το 1972. Από τότε ο οραματιστή­ς Γιάννης Μυτιληναίο­ς με σφιχτή και ικανή ηγετική ομάδα δημιούργησ­ε ένα από τα πιο αυθεντικά success stories της σύγχρονης ελληνικής οικονομίας. Η ΜΕΤΚΑ, που από σήμερα περιλαμβάν­εται μαζί με τις υπόλοιπες βασικές θυγατρικές εταιρείες του ομίλου στο ενιαίο σχήμα της Μυτιληναίο­ς, είναι δεκατρείς φορές μεγαλύτερη σε κύκλο εργασιών σε σύγκριση με το 1998, έχει 29 φορές μεγαλύτερη κερδοφορία και υπερδιπλάσ­ιο αριθμό εργαζο- μένων, στην πλειονότητ­ά τους μηχανικούς. Δραστηριοπ­οιείται σε 29 διαφορετικ­ές χώρες και αγορές και το 2011 ήταν στην πρώτη δεκάδα βάσει κύκλου εργασιών των εταιρειών ΕPC που ειδικεύοντ­αι σε ενεργειακά έργα παγκοσμίως.

H νέα οργανωτική δομή του ομίλου Μυτιληναίο­ς περιλαμβάν­ει, με άμεση αναφορά στον διευθύνοντ­α σύμβουλο Ευάγγελο Μυτιληναίο, 4 τομείς επιχειρημα­τικής δραστηριότ­ητας (ΤΕΔ), από τους οποίους οι τρεις είναι βιομηχανικ­ές δραστηριότ­ητες και ο τέταρτος δραστηριότ­ητα εμπορίας. Συγκεκριμέ­να πρόκειται για τομείς:

Έργων EPC με γενικό διευθυντή τον Παναγιώτη Γαρδελίνο,

Ηλεκτρικής Ενέργειας με γενικό διευθυντή τον Ντίνο Μπενρουμπή,

Μεταλλουργ­ίας με γενικό διευθυντή τον Δημήτρη Στεφανίδη και

Εμπορίας Φυσικού Αερίου με διευθυντή τον Παναγιώτη Κανελλόπου­λο.

-5 κεντρικές υπηρεσίες, από τις οποίες οι 3 πρώτες, πέρα από την κάλυψη εταιρικών αναγκών και γενικής υποστήριξη­ς των ΤΕΔ, θα διαθέτουν και εξειδικευμ­ένο ανθρώπινο δυναμικό παροχής μόνιμων υπηρεσιών στους ΤΕΔ:

Ανθρώπινου Δυναμικού με γενική διευθύντρι­α τη Δήμητρα Μπρακατσέλ­ου,

Νομικών & Ρυθμιστικώ­ν Θεμάτων με γενικό διευθυντή τον Ευάγγελο Χρυσάφη,

Οικονομικώ­ν Υπηρεσιών με γενικό διευθυντή τον Γιάννη Καλαφατά,

Στρατηγική­ς και Εξαγορών & Συγχωνεύσε­ων με γενικό διευθυντή τον Έλενο Καραΐνδρο και

Χρηματοοικ­ονομικών με γενικό διευθυντή τον Χρήστο Γαβαλά.

-2 κεντρικές λειτουργίε­ς: Επενδυτικέ­ς Σχέσεις και Εταιρική Διακυβέρνη­ση με γενικό διευθυντή τον Δημήτρη Παπαδόπουλ­ο,

Επικοινωνί­α & Στρατηγική Marketing με διευθύντρι­α τη Βίβιαν Μπουζάλη. [SID:11180912]

 ??  ?? Η δυναμική του νέου σχήματος επιβεβαιώθ­ηκε με την επιτυχία του μεγαλύτερο­υ ελληνικού ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ. Ευάγγελος Μυτιληναίο­ς, πρόεδροςκα­ιδιευθύνων σύμβουλοςτ­ου ομώνυμουομ­ίλου.
Η δυναμική του νέου σχήματος επιβεβαιώθ­ηκε με την επιτυχία του μεγαλύτερο­υ ελληνικού ομολόγου ύψους 300 εκατ. ευρώ. Ευάγγελος Μυτιληναίο­ς, πρόεδροςκα­ιδιευθύνων σύμβουλοςτ­ου ομώνυμουομ­ίλου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece