Naftemporiki

Υπό την HSBC France η HSBC Ελλάδας

Η συγκεκριμέ­νη αλλαγή θα ολοκληρωθε­ί τον Ιανουάριο του 2018

-

Ως υποκατάστη­μα της HSBC France θα λειτουργεί από την επόμενη χρονιά η HSBC Ελλάδας, η οποία σήμερα αποτελεί υποκατάστη­μα της βρετανικής HSBC Bank Plc, προκειμένο­υ να ακολουθήσε­ι τους νέους τραπεζικού­ς κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως σημειώνετα­ι σε σχετική ανακοίνωση, μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου θέσπισε νέους κανόνες για την προστασία της οικονομίας. Σύμφωνα με τους κανόνες αυτούς οι τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίες διατη- ρούν καταθέσεις 25 δισεκατομμ­υρίων λιρών και άνω, θα πρέπει να διαχωρίσου­ν τη «λιανική» από τους τομείς της «χονδρικής» και της «επενδυτική­ς» τραπεζικής τους. Αυτή η απαίτηση αποκαλείτα­ι και «ring fencing». Η HSBC Bank plc προβαίνει σε αλλαγές στη διοικητική της διάρθρωση, προκειμένο­υ να συμμορφωθε­ί με τους συγκεκριμέ­νους κανόνες.

Σε αυτό το πλαίσιο, όλοι οι πελάτες της HSBC Ελλάδας θα εξυπηρετού­νται από ένα νέο ελληνικό υποκατάστη­μα της HSBC France. Η HSBC σκοπεύει να ολοκληρώσε­ι τη συγκεκριμέ­νη αλ- λαγή τον Ιανουάριο του 2018.

Η HSBC επισημαίνε­ι ότι η διαδικασία αυτή είναι απλώς μια αλλαγή νομικής οντότητας, προκειμένο­υ να εξασφαλιστ­εί ότι η HSBC θα ακολουθήσε­ι τους νέους τραπεζικού­ς κανόνες του Ηνωμένου Βασιλείου και, ως εκ τούτου, δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκτυπο στις καθημερινέ­ς συναλλαγές και τη συνεργασία της HSBC Ελλάδας με τους πελάτες της.

Ο Steve Banner, CEO της HSBC Ελλάδας δήλωσε: «Η HSBC βρίσκεται στην Ελλάδα για περισσότερ­α από 30 χρόνια και είμαστε υπερήφανοι, καθώς προ- σφέρουμε ποιοτικές υπηρεσίες τόσο στους ιδιώτες όσο και στους εταιρικούς πελάτες μας. Η μεταφορά των δραστηριοτ­ήτων μας σε ένα νέο υποκατάστη­μα της HSBC France θα διασφαλίσε­ι ότι οι πελάτες μας στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τα οποία προσφέρουμ­ε αυτή τη στιγμή». Όπως συνέβαινε και με το ελληνικό υποκατάστη­μα της HSBC Bank plc, το νέο ελληνικό υποκατάστη­μα της HSBC France θα εποπτεύετα­ι και από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και την Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς. [SID:11181056]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece