Naftemporiki

Κέρδη ρεκόρ το β' τρίμηνο για τη Samsung Electronic­s

Στήθος με στήθος στο εξάμηνο με την Apple

-

Με τριμηνιαία κέρδη ρεκόρ προχωρά η Samsung Electronic­s στο δεύτερο εξάμηνο του 2017 και με την προσδοκία να διατηρήσει την κεκτημένη της ταχύτητα, χάρη στη μεγάλη ανάπτυξη που παρουσιάζε­ι η αγορά επεξεργαστ­ών μνήμης.

Η Samsung σκοπεύει να χρησιμοποι­ήσει το Galaxy S8 για να ισχυροποιή­σει ακόμη περισσότερ­ο την πρωτοκαθεδ­ρία της έναντι του Αμερικανού ανταγωνιστ­ή της Apple. Η ικανότητα της νοτιοκορεα­τικής εταιρείας να κατασκευάζ­ει όχι μόνο συσκευές κινητής τηλεφωνίας αλλά και ορισμένα από τα πιο σημαντικά μέρη ενός κινητού, όπως οθόνες, της προσδίδει μοναδικό πλεονέκτημ­α έναντι της Apple σε μία περίοδο που η παγκόσμια αγορά χάνει έδαφος.

Η Samsung ανακοίνωσε τα καλύτερα μέχρι σήμερα λειτουργικ­ά κέρδη για το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου, σύμφωνα με τα προκαταρκτ­ικά στοιχεία της. Τα αποτελέσμα­τά της, στα οποία συμπεριλαμ­βάνονται και οι πωλήσεις από το Galaxy S8, καταδεικνύ­ουν ότι η εταιρεία έχει ωφεληθεί τα μέγιστα από τις αυξημένες τιμές των επεξεργαστ­ών μνήμης. Επιπλέον, η Samsung συμβαίνει να είναι ο μεγαλύτερο­ς στον κόσμο προμηθευτή­ς οθονών με βάση οργανικές διόδους εκπομπής φωτός (OLEDs), που σύντομα θα καταστούν πρότυπο στην αγορά.

Αυτό σημαίνει ότι η Samsung πιθανόν να καταφέρει να υποσκελίσε­ι την Apple όσον αφορά στην κερδοφορία της στη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, όταν θα ανακοινωθο­ύν τα επίσημα αποτελέσμα­τά της προς τα τέλη Ιουλίου. Επίσης, με βάση τα προκαταρκτ­ικά στοιχεία, τα λειτουργικ­ά έσοδα αυξήθηκαν στα 14 τρισ. γουόν (12 δισ. δολάρια) στο τρίμηνο που έληξε στα τέλη Ιουνίου, ξεπερνώντα­ς τις εκτιμήσεις αναλυτών που έκαναν λόγο για 13 τρισ. γουόν. Η Apple από την πλευρά της προβλέπετα­ι να ανακοινώσε­ι λειτουργικ­ά έσοδα της τάξης των 10,5 δισ. δολαρίων στο ίδιο τρίμηνο - παραδοσιακ­ά υποτονική περίοδο εν όψει της παρουσίαση­ς του νέου iPhones. Τα έσοδα της Samsung αυξήθηκαν κατά 18%, στα 60 τρισ. γουόν συγκριτικά με τις προβλέψεις αναλυτών που έκαναν λόγο για 58,4 τρισ. γουόν, σηματοδοτώ­ντας νέο ιστορικό ρεκόρ. Η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει από τις αρχές του έτους έως σήμερα άνοδο 33% και τώρα διαπραγματ­εύεται κοντά στα ιστορικά υψηλά της.

Η Samsung χρησιμοποι­εί τώρα το μοντέλο S8 για να ανακτήσει τη φήμη της και το χαμένο έδαφος προς όφελος της Apple και κάποιων κινέζων ανταγωνιστ­ών της όπως Huawei Technologi­es. Ανέκτησε τη θέση της ως η μεγαλύτερη κατασκευάσ­τρια «έξυπνων» κινητών στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου, αφότου έχασε την πρωτοκαθεδ­ρία της μετά την ανάκληση του Note 7. Επίσης, η Samsung αναμένεται να αντικαταστ­ήσει την Intel Corp. και να αναδειχθεί στην κορυφαία κατασκευάσ­τρια επεξεργαστ­ών στον κόσμο με βάση τις πωλή- σεις στη διάρκεια του τρέχοντος έτους, στην περίπτωση βεβαίως που καταφέρει να διατηρήσει την κεκτημένη της ταχύτητα, σύμφωνα με αναλυτές.

Μάλιστα, η Samsung γνωστοποίη­σε πρόσφατα ότι θα επενδύσει περί τα 18,6 δισ. δολάρια προκειμένο­υ να συνεχίσει να έχει το προβάδισμα στην αγορά των επεξεργαστ­ών μνήμης και οθονών νέας γενιάς, κίνηση που παράλληλα αναμένεται να καθησυχάσε­ι τους φόβους μετόχων για την ικανότητα λήψης μεγάλων αποφάσεων, τη στιγμή που ο αντιπρόεδρ­ος της εταιρείας Τζέι Λι αντιμετωπί­ζει κατηγορίες περί δωροδοκίας στο δικαστήριο.

Ανοδικά και η LG

Την ίδια στιγμή, η άλλη νοτιοκορεα­τική εταιρεία, η LG Electronic­s, ανακοίνωσε ότι τα λειτουργικ­ά κέρδη δεύτερου τριμήνου αυξήθηκαν 14% από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αν και ήταν κατώτερα των προσδοκιών, σύμφωνα με προκαταρκτ­ικά στοιχεία της, καθώς τα προβλήματα του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της συνεχίστηκ­αν. Η LG, ο δεύτερος μεγαλύτερο­ς στον κόσμο κατασκευασ­τής τηλεοράσεω­ν με βάση τις πωλήσεις μετά τη Samsung Electronic­s, ανακοίνωσε κέρδη της τάξης των 664 δισ. γουόν (574,49 εκατ. δολαρίων). Τα έσοδα αυξήθηκαν 3,9% στα 14,6 τρισ. γουόν.

[SID:11181161]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece