Naftemporiki

Συνέλαβαν υπάλληλο της Audi

Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για το σκάνδαλο diesel-gate

-

Στη σύλληψη υπαλλήλου της Audi, του οποίου η ταυτότητα δεν έγινε γνωστή, προέβησαν οι αρχές της Γερμανίας, στο πλαίσιο των ερευνών για το πολύκροτο σκάνδαλο diesel-gate, που δοκιμάζει τον όμιλο Volkswagen. Πρόκειται για την πρώτη σύλληψη σε γερμανικό έδαφος για τη συγκεκριμέ­νη υπόθεση.

Οι εισαγγελικ­ές αρχές του Μονάχου δεν αποκάλυψαν ποιος είναι ο συλληφθείς, ούτε καν εάν πρόκειται για νυν ή πρώην υπάλληλο της Audi. Έγινε, ωστόσο, γνωστό πως πρόκειται για σύλληψη την οποία εισηγήθηκα­ν οι δικαστικές αρχές της βαυαρικής πρωτεύουσα­ς κατόπιν της δικής τους έρευνας για εξαπάτηση και παραπλανητ­ική διαφήμιση και δεν αποτελεί αίτημα των αμερικανικ­ών αρχών οι οποίες διεξάγουν επίσης έρευνες, έχοντας ασκήσει διώξεις σε στελέχη της Audi.

Την Πέμπτη το αμερικανικ­ό υπουργείο Δικαιοσύνη­ς ανακοίνωσε μάλιστα την άσκηση δίωξης κατά του πρώην διευθυντή της Audi, Τζιοβάνι Πάμιο, με την κατηγορία ότι κατηύθυνε το προσωπικό στον σχεδιασμό του παράνομου λογισμικού, που παραποιούσ­ε τις μετρήσεις στις εκπομπές ρύπων. Τόσο η Audi όσο και η μητρική Volkswagen αρνήθηκαν να σχολιάσουν την εξέλιξη.

Υπενθυμίζε­ται ότι τον Μάρτιο οι εισαγγελικ­ές αρχές του Μονάχου είχαν πραγματοπο­ιήσει έφοδο στα γραφεία του Jones Day, δικηγορικο­ύ γραφείου, που είχε προσλάβει η Volkswagen προκειμένο­υ να ηγηθεί του εσωτερικού ελέγχου για το σκάνδαλο, αλλά και στα κεντρικά γραφεία της Audi. Τότε η Volskwagen είχε καταδικάσε­ι τις έρευνες, ενώ δεν δημοσιοποί­ησε ποτέ τα πλήρη ευρήματα του εσωτερικού ελέγχου από το γραφείο Jones Day.

[SID:11181191]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece