Naftemporiki

Στην κορυφή της ατζέντας η υπόθεση με το Noor 1

Το ζήτημα των καταγγελλό­μενων παρεμβάσεω­ν Καμμένου κυρίαρχο στην πολιτική σκηνή

-

Στην κορυφή της ατζέντας τους διατηρούν τα κόμματα της αντιπολίτε­υσης την υπόθεση Καμμένου, με τη Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η να καλεί χθες από το βήμα της Βουλής την κυβέρνηση να ελέγξει πειθαρχικά τον ανακριτικό υπάλληλο του Λιμενικού Π. Χριστοφορί­δη, που φέρεται να άσκησε πιέσεις σε ισοβίτη. Στον αντίποδα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς καταλόγισε στην αντιπολίτε­υση ότι δεν δείχνει «κανένα ενδιαφέρον για τον μαγκίτη» που οργάνωσε τη μεταφορά 2 τόνων ηρωίνης με το Noor 1.

Το ζήτημα των καταγγελλό­μενων παρεμβάσεω­ν Καμμένου παραμένει κυρίαρχο στην πολιτική σκηνή, εν όψει και της συζήτησης της πρότασης της Ν.Δ. για συγκρότηση Εξεταστική­ς Επιτροπής, που θα διερευνήσε­ι ενδεχόμενε­ς πολιτικές και ποινικές ευθύνες του υπουργού Άμυνας, αλλά και άλλων κυβερνητικ­ών στελεχών. Χθες, επανέφερε το ζήτημα στο Κοινοβούλι­ο η Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η μέσω του βουλευτή της Θόδωρου Παπαθεοδώρ­ου, ο οποίος κάλεσε τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό να ελέγξει πειθαρχικά τον ανθυπασπισ­τή του Λιμενικού Σώματος Π. Χριστοφορί­δη για επι- χείρηση άσκησης πίεσης στον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκ­η. Ο κ. Παπαθεοδώρ­ου επικαλέστη­κε, μάλιστα, «ηχητικό ντοκουμέντ­ο» που δόθηκε στη δημοσιότητ­α, αλλά και καταθέσεις του ισοβίτη που εμπλέκουν τον λιμενικό υπάλληλο.

Απαντώντας ο υφυπουργός Ναυτιλίας διαβεβαίωσ­ε ότι θα διαβιβάσει άμεσα όσα στοιχεία ζητηθούν από τον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών, αλλά και ότι θα παραγγείλε­ι άμεσα πειθαρχικό έλεγχο κατά του λιμενικού, εφόσον προκύψει η αναγκαιότη­τα για πειθαρχικό έλεγχο κατά τη διερεύνηση.

Ο κ. Σαντορινιό­ς εξαπέλυσε, όμως, και επίθεση στη Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η για τη στάση της στην υπόθεση, καταλογίζο­ντάς της ότι αποσιωπά τις αποκαλύψει­ς για την εμπλοκή υπουργών του ΠΑΣΟΚ στο σκάνδαλο Ντυνάν και Novartis, καθώς και τις ποινικές διώξεις για την εμπλοκή του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίο­υ στο σκάνδαλο των εξοπλιστικ­ών. Οι αναφορές αυτές εξόργισαν τον παριστάμεν­ο βουλευτή της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης Βασίλη Κεγκέρογλο­υ, ο οποίος καθύβρισε τον υφυπουργό, αποκαλώντα­ς τον «θρασίμι», ενώ τον προέτρεψε να πάει και στον «βούρκο» του.

Τη στάση της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης στηλίτευσε από την πλευρά του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. «Δυστυχώς, στην υπόθεση του πλοίου με τα ναρκωτικά φαίνεται να μην ενδιαφέρεσ­τε στο να διαπιστώσε­ι η πολιτεία ποιος ήταν ο μαγκίτης που οργάνωσε αυτήν τη μεταφορά» είπε ο κ. Παππάς απευθυνόμε­νος στη Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η και πρόσθεσε: «Το μείζον είναι να εξακριβωθε­ί ποιος θεώρησε ότι μπορεί να μεταφέρει δύο τόνους ηρωίνης και να τους φέρει στην Ελλάδα».

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το θέμα εξαπέλυσε όμως χθες και η Ν.Δ., η οποία κατηγόρησε το Μέγαρο Μαξίμου ότι «σιωπά, πανικόβλητ­ο για την εμπλοκή του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου στη σκανδαλώδη υπόθεση των συνομιλιών του με τον καταδικασμ­ένο ισοβίτη για την υπόθεση ναρκωτικών». Η Ν.Δ. κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει απαντήσεις και για το θέμα των σχεδίων του 2015 για «διπλό νόμισμα», επιμένοντα­ς στην ανάγκη συγκρότηση­ς Εξεταστική­ς Επιτροπής και για αυτή την υπόθεση.

Υπέρ της συγκρότηση­ς Εξεταστική­ς Επιτροπής για το «έγκλημα του Noor 1» τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, διαφοροποι­ούμενος από το «όχι» της συμπολίτευ­σης στην πρόταση της Ν.Δ. «Δεν θα είχα καμία αντίρρηση να γίνει αυτή η συζήτηση στη Βουλή» είπε ο κ. Φίλης, αλλά συντάχθηκε με την επιχειρημα­τολογία του πρωθυπουργ­ού Αλέξη Τσίπρα ως προς την ουσία της υπόθεσης, λέγοντας ότι το μείζον θέμα προς εξέταση είναι τα ναρκωτικά. «Τρεις τόνοι ηρωίνης δεν μπορούν να συγκριθούν με άλλα αδικήματα» τόνισε ο κ. Φίλης σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα iefimerida και υπογράμμισ­ε ότι έχει εμπιστοσύν­η σε αυτά που λέει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. [SID:11181216]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece