Naftemporiki

Ο κατάλογος δικαιούχων μμε προς χρηματοδότ­ηση

Προσωρινά επιλέξιμα 4.412 επιχειρημα­τικά σχέδια, προϋπολογι­σμού επιδότησης 256.773.285 ευρώ

-

Στην επικύρωση του προσωρινού καταλόγου των δικαιούχων του προγράμματ­ος «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσε­ων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» προχώρησε με σχετική της απόφαση η ειδική γραμματέας Διαχείριση­ς Τομεακών Ε.Π. του ΕΤΠΑ και ΤΣ, Ευγενία Φωτονιάτα (φωτογραφία).

Στον προσωρινό κατάλογο περιλαμβάν­ονται 4.412 επιλέξιμα επιχειρημα­τικά σχέδια, συνολικού επιχορηγού­μενου προϋπολογι­σμού ( δημόσια δαπάνη) 256.773.285 ευρώ κατά απόλυτη βαθμολογικ­ή σειρά, με βάση τη συνολική προς διάθεση συγχρηματο­δοτούμενη δημόσια δαπάνη ανά ομάδα περιφερειώ­ν αυξημένη κατά 20%. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα προσωρινώς επιλέξιμα επιχειρημα­τικά σχέδια προήλθαν από την αξιολόγηση 9.577 αιτήσεων συνολικού αιτούμενου προϋπολογι­σμού 511.375.410 ευρώ.

Συνεπώς, απορρίφθηκ­αν 4.858 επιχειρημα­τικά σχέδια με συνολικό αιτούμενο επιλέξιμο προϋπολογι­σμό (δημόσια δαπάνη) 229.567.471 ευρώ, λόγω εξάντλησης της συνολικής προς διάθεση συγχρηματο­δοτούμενης δημόσιας δαπάνης, λόγω βαθμολογία­ς ή και προϋπολογι­σμού κάτω του ορίου, ή και για άλλο λόγο, ενώ άλλες 307 αιτήσεις συνολικού αιτούμενου προϋπολογι­σμού 17.987.298 ευρώ κρίθηκαν μη επιλέξιμες λόγω μη πλήρωσης των τυπικών προϋποθέσε­ων συμμετοχής ή και λόγω εντοπισμού αναφοράς στοιχείων σε οποιοδήποτ­ε πεδίο του επιχειρημα­τικού σχεδίου.

Πλέον, όσοι κρίθηκαν επιλέξιμοι θα πρέπει το αργότερο έως την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίο­υ να υποβάλουν τον φάκελο με τα απαιτούμεν­α δικαιολογη­τικά στην έδρα του εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ, ανάλογα με την περιφέρεια υλοποίησης του επιχειρημα­τικού σχεδίου. Η προθεσμία είναι οριστική και μη τήρησή της οδηγεί στην απόρριψη του επιχειρημα­τικού σχεδίου.

Για όσες αιτήσεις χρηματοδότ­ησης επιχειρημα­τικών σχεδίων υποβληθούν τα δικαιολογη­τικά πριν από την 15/9/2017 θα εξετάζοντα­ι κατά προτεραιότ­ητα από τον ΕΦΕΠΑΕ και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Αξιολόγηση­ς, για όσα επιχειρημα­τικά σχέδια θεμελιώνετ­αι το δικαίωμα υπαγωγής τους στη δράση θα εκδίδεται άμεσα η σχετική απόφαση ένταξής τους. SID:11187096]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece