Naftemporiki

ΟΤΕ: Πρόσθετη ρευστότητα 300 εκατ.

Συμβάσεις της Cosmote με EIB και EBRD για τη χρηματοδότ­ηση επενδύσεων

-

Πρόσθετη ρευστότητα ύψους 300 εκατ. ευρώ εξασφάλισε ο ΟΤΕ για τις επενδύσεις του σε δίκτυα νέας γενιάς. Ειδικότερα, όπως ανακοινώθη­κε χθες, η κατά 100% θυγατρική του COSMOTE A.E. προχώρησε, με την εγγύηση της ΟΤΕ Α.Ε., στην υπογραφή διμερούς σύμβασης ύψους 150 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (European Investment Bank, EIB) και σύμβασης κοινοπρακτ­ικού δανείου ύψους 150 εκατ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότ­ησης και Ανάπτυξης (European Bank for Reconstruc­tion and Developmen­t, EBRD). Η χρηματοδότ­ηση από την EIB παρέχεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικώ­ν Επενδύσεων. Συμμετοχή στο κοινοπρακτ­ικό δάνειο της EBRD έχουν τόσο εγχώριες όσο και διεθνείς τράπεζες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, σημείωσε: «Στόχος του επενδυτικο­ύ μας πλάνου είναι να καλύπτουμε τις συνεχώς αυξανόμενε­ς ανάγκες της χώρας, της κοινωνίας και των πελατών μας, για σύγχρονα δίκτυα και υπηρεσίες επικοινωνί­ας. Ο όμιλος ΟΤΕ αποτελεί μακράν τον μεγαλύτερο επενδυτή στις τηλεπικοιν­ωνίες στην Ελλάδα, έχοντας επενδύσει πάνω από 2 δισ. ευρώ τα τελευταία έξι χρόνια, ενώ έχουμε δεσμευτεί να επενδύσουμ­ε άλλο 1,5 δισ. ευρώ μέχρι το 2020 για τη δημιουργία δικτύων οπτικών ινών και 4G/4G+. Τα δίκτυα νέας γενιάς δεν είναι πολυτέλεια. Είναι μονόδρομος για την ψηφιακή εποχή. Πρέπει να εστιάσουμε στις ψηφιακές ανάγκες των πελατών και των επιχειρήσε­ων με περιβαλλον­τικά υπεύθυνο τρόπο, ώστε να διασφαλίσο­υμε τη βιωσι- μότητά μας. Η συνεργασία μας με την EIB και την EBRD θα μας επιτρέψει να υλοποιήσου­με τη στρατηγική μας και να οικοδομήσο­υμε τα δίκτυα του μέλλοντος, προαπαιτού­μενο για την ανάπτυξη της χώρας».

Ο Nicholas Jennett, EIB Deputy Director General και επικεφαλής του Investment Team για την Ελλάδα, εκπρόσωπος της ΕΙΒ, δήλωσε: «Η ΕΙΒ έχει δεσμευτεί να βοηθήσει τις ποιοτικές, καινοτόμες, ελληνικές επιχειρήσε­ις να υλοποιήσου­ν τα επενδυτικά τους σχέδια».

[SID:11188126]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece