Naftemporiki

Σταθερά ανοδικά η Olympia Electronic­s στο α' εξάμηνο

Περαιτέρω ενίσχυση κατά 15%

- Της Βάσως Βεγίρη

Με νέα άνοδο εργασιών «τρέχει» το 2017 για τη βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρονικ­ών συστημάτων ασφαλείας Olympia Electronic­s (έδρα Μεθώνη Πιερίας), σε συνέχεια της ανοδικής πορείας του 2016 που την κατέταξε στη λίστα της διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας Grant Thornton με τις 175 εταιρείες που ξεχώρισαν για τις υψηλές επιδόσεις τους σε κύκλο εργασιών, κέρδη προ φόρων, ταμειακές ροές, ταμειακά διαθέσιμα και καθαρά κέρδη μετά φόρων.

Όπως αναφέρει στη «Ν» ο πρόεδρος της εταιρείας, Δημήτρης Λακασάς, το πρώτο εξάμηνο του 2017 έκλεισε με εκτιμώμενη άνοδο τζίρου 15%, ενώ το 2016 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας σημείωσε άνοδο 10%, ανερχόμενο­ς σε 15,667 εκατ. ευρώ, τα προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 38% ανερχόμενα σε 2,9 εκατ. ευρώ και τα λειτουργικ­ά κέρδη (EBITDA) αυξήθηκαν κατά 3,3% φτάνοντας τα 3,2 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, που έχει εξαγωγική δραστηριότ­ητα προς 72 χώρες, έχει ξεκινήσει νέα επένδυση, ύψους 3 εκατ. ευρώ, για την περαιτέρω επέκτασή της στην παραγωγή προϊόντων για τον κλάδο της ναυτιλίας, η οποία περιλαμβάν­ει αφενός τη δημιουργία νέας μονάδας παραγωγής, εμβαδού 5.500 τ.μ. στο υφιστάμενο οικόπεδο στην έδρα της στην Πιερία και προμήθεια μηχανολογι­κού εξοπλισμού για παραγωγή προϊόντων για τη ναυτιλία, αφετέρου την αγορά ιδιόκτητων εγκαταστάσ­εων στην Κάντζα Αττικής. Για το πρώτο μέρος (νέα μονάδα) της επένδυσης η εταιρεία αναμένει το νέο ΕΣΠΑ ή τον αναπτυξιακ­ό νόμο, ενώ το δεύτερο μέρος (ιδιόκτητες εγκαταστάσ­εις) έχει ήδη πραγματοπο­ιηθεί με την αγορά ιδιόκτητων εγκαταστάσ­εων 600 τ.μ. στην Κάντζα Αττικής.

Οι 175 εταιρείες της εν λόγω λίστας της Grant Thornton δραστηριοπ­οιούνται στην Ελλάδα, αλλά εξάγουν παγκοσμίως. Τα κύρια χαρακτηρισ­τικά τους για τα οποία διακρίθηκα­ν είναι η υψηλή ανταγωνιστ­ικότητα, η διατήρηση του τζίρου, η λειτουργικ­ή κερδοφορία και οι υψηλές ταμειακές ροές. Σε αρκετές από αυτές τις επιχειρήσε­ις ο δανεισμός είναι από μηδενικός έως ελάχιστος σε σύγκριση με το μέγεθος του ισολογισμο­ύ, στοιχείο που δείχνει την καλή τους οικονομική κατάσταση.

[SID:11187935]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece