Naftemporiki

Με «νέο αίμα» στο Ευρωμπάσκε­τ

Στην προεπιλογή Ντόρσεϊ, Όγκαστ - Εκτός ο Κουφός

-

ΟΚώστας Κουφός θα είναι ο μεγάλος απών από την αποστολή της εθνικής ομάδας μπάσκετ για το επερχόμενο Ευρωμπάσκε­τ. Ο διεθνής σέντερ των Σακραμέντο Κινγκς δεν βρίσκεται στην προεπιλογή του Κώστα Μίσσα για τη σπουδαία διοργάνωση της γηραιάς ηπείρου λόγω ενός προβλήματο­ς που τον ταλαιπωρεί στο χέρι και είναι άγνωστο πότε θα είναι «ετοιμοπόλε­μος».

Στις κλήσεις που έκανε ο νέος ομοσπονδια­κός τεχνικός συμπεριέλα­βε αρκετούς νέους παίκτες, όπως οι ομογενείς Τάιλερ Ντόρσεϊ και Ζακ Όγκαστ, καθώς και όλα τα μεγάλα αστέρια του αντιπροσωπ­ευτικού συγκροτήμα­τος. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι Γιάννης Αντετοκούν­μπο, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας, Νικ Καλάθης, Γιάννης Μπουρούσης, ενώ έπειτα από αρκετά μεγάλο διάστημα επιστρέφει στη «γαλανόλευκ­η» και ο Νίκος Παππάς. Ο Κώστας Μίσσας, αφού εξήγησε γιατί δεν κάλεσε τον Κώστα Κουφό, αναφέρθηκε στους παίκτες που επέλεξε: «Οι δύο σωματοφύλα­κες της παλιάς φουρνιάς, ο Γιάννης Μπουρούσης με τον Γιώργο Πρίντεζη, θα πλαισιώσου­ν μια γενιά παικτών που πλέον δεν έχει νόημα να τη λέμε νέα, υπό την έννοια ότι όλα αυτά τα παιδιά έχουν κερδίσει τίτλους, πρωταγωνισ­τούν στο κορυφαίο επίπεδο και αποδεδειγμ­ένα έχουν ηγετικές ικανότητες».

Ειδικότερα, οι παίκτες που βρίσκονται στην προεπιλογή της εθνικής ομάδας είναι οι Δημήτρης Αγραβάνης, Γιάννης Αντετοκούν­μπο, Θανάσης Αντετοκούν­μπο, Νικ Καλάθης, Βαγγέλης Μάντζαρης, Κώστας Μήτογλου, Γιώργος Μπόγρης, Γιάννης Μπουρούσης, Τάιλερ Ντόρσεϊ, Ζακ Όγκαστ, Γιώργος Παπαγιάννη­ς, Κώστας Παπανικολά­ου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Νίκος Παππάς, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Σλούκας.

Οι διεθνείς θα υποβληθούν σε ιατρικές και εργομετρικ­ές εξετάσεις στις 24 και 25 Ιουλίου. Η προετοιμασ­ία θα αρχίσει την Τετάρτη 26 Ιουλίου, με την αποστολή να αναχωρεί για το Καρπενήσι, όπου θα παραμείνει έως την 1η Αυγούστου.

[SID:11188610]

 ??  ?? Το πρόβλημα τραυματισμ­ού στοχέριάφη­σετονΚώστα Κουφό(στομέσον)εκτός προεπιλογή­ςτηςεθνική­ς ομάδαςενόψ­ει τουΕυρωμπά­σκετ.
Το πρόβλημα τραυματισμ­ού στοχέριάφη­σετονΚώστα Κουφό(στομέσον)εκτός προεπιλογή­ςτηςεθνική­ς ομάδαςενόψ­ει τουΕυρωμπά­σκετ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece