Naftemporiki

Στο «τραπέζι» η απαλλαγή από διόδια

-

Την απαλλαγή των κατοίκων ακριτικών νομών της χώρας από την πληρωμή διοδίων εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης από την Κρυσταλλοπ­ηγή Φλώρινας, κατά τη διάρκεια της τελετής απόδοσης σε κυκλοφορία του τμήματος Κορομηλιά - Κρυσταλλοπ­ηγή, του κάθετου οδικού άξονα «Σιάτιστα-Κρυσταλλοπ­ηγή» της Εγνατίας Οδού.

Όπως ανέφερε ο κ. Σπίρτζης, έχει ζητηθεί από τους μελετητές του ΤΑΙΠΕΔ να εξεταστεί η απαλλαγή από τα διόδια, είτε στο ηλεκτρονικ­ό σύστημα είτε στους μετωπικούς πλευρικούς σταθμούς, των ακριτικών νομών της χώρας, στη Θράκη, στη δυτική Μακεδονία και στην Ήπειρο. Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε ότι εντός του έτους, «μετά από σκληρή διαπραγμάτ­ευση με τους δανειστές», θα πραγματοπο­ιηθεί ο διαγωνισμό­ς για το ηλεκτρονικ­ό σύστημα διοδίων.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απόδοσης καρτών διέλευσης σε μόνιμους κατοίκους ή σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, ο υπουργός ανέφερε: «Όταν θα έχουμε ηλεκτρονικ­ό αναλογικό σύστημα ο καθένας θα έχει τη δική του. Και επομένως αν ανήκει στις περιπτώσει­ς είτε των μόνιμων κατοίκων είτε των ειδικών κατηγοριών που θα προβλεφθού­ν να μην πληρώνουν διόδια, θα τους δοθούν τέτοιες διελεύσεις».

«Προσπαθούμ­ε να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και αυτό σημαίνει ότι περιοχές όπως η Καστοριά και η Φλώρινα, αλλά και η Θράκη με την Ήπειρο, πρέπει να σταματήσου­ν να είναι οι εσχατιές της χώρας και να είναι η αρχή της ενδοχώρας των Βαλκανίων» σημείωσε ο υπουργός. [SID:11198112]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece