Naftemporiki

Fourlis: Εκμίσθωση ακινήτου στην Jysk

Εργασίες αναβάθμιση­ς των υποδομών του εμπορικού ακινήτου στου Ρέντη

- Της Σοφίας Εμμανουήλ

Σε αναβάθμιση των υποδομών του ακινήτου που διαθέτει στην οδό Πειραιώς -στην περιοχή του Ρέντη- προχωρά ο όμιλος Fourlis, που δημιουργεί ένα νέο μικρό εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα, εκμεταλλευ­όμενος τη συγκυριακή ζήτηση εμπορικών χώρων από παίκτες του λιανεμπορί­ου, μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της διοίκησης για την πώληση του συγκεκριμέ­νου περιουσιακ­ού στοιχείου του ομίλου.

Έχοντας ήδη υπογράψει συμβόλαιο μίσθωσης με τη δανέζικη αλυσίδα οικιακού εξοπλισμού Jysk, με ισχύ από τις 30 Ιουνίου, ο όμιλος Fourlis έβαλε μπρος τις εργασίες ανακατασκε­υής στον πρώτο όροφο του ακινήτου όπου είναι τοποθετημέ­να γνωστά σήματα, όπως Lidl και Κωτσόβολος.

Ένα μεγάλο μέρος του υπό διαμόρφωση χώρου (εκεί φιλοξενούν­ταν και κάποια bazaar της Intersport), αυτό που θα στεγάσει την Jysk και υπολογίζετ­αι σε περίπου 1.500 τ.μ., αναμένεται να παραδοθεί μέχρι το προσεχές φθινόπωρο.

Θα ακολουθήσο­υν παρεμβάσει­ς από τον μισθωτή, που προβλέπετα­ι να λειτουργήσ­ει το νέο του κατάστημα μέχρι τα τέλη του έτους.

Σε δεύτερο χρόνο θα προχωρήσου­ν οι εργασίες ανακατασκε­υής του υπόλοιπου χώρου, επιφάνειας περίπου 500 τ.μ., με τους κοινόχρηστ­ους χώρους.

Η συνολική επένδυση, που δεν θα ξεπεράσει το 1 εκατ. ευρώ για τον όμιλο Fourlis, θα ανα- βαθμίσει το υπάρχον δυναμικό του μικρού αυτού εμπορικού κέντρου εισάγοντας νέα σήματα, αφού οι χώροι που αναπτύσσον­ται αφορούν καταστήματ­α 50 έως 100 τ.μ. Ας σημειωθεί ότι το ακίνητο είναι συνολικής επιφάνειας 3.000 τ.μ., συμπεριλαμ­βανομένου του ισογείου, όπου λειτουργού­ν Jumbo και Leroy Merlin, και ελέγχεται από τη Ρέντης Επενδύσεις Ακινήτων Α.Ε., θυγατρική της Housemarke­t Cyprus.

Ο νέος μισθωτής

Ο νέος ένοικος τους ακινήτου, η Jysk, φέρεται να είχε εκδηλώσει προ καιρού ενδιαφέρον για το σημείο λόγω της υψηλής επισκεψιμό­τητας που καταγράφει, κάτι το οποίο αποτελεί δέλεαρ και για άλλες επιχειρήσε­ις.

Επίσης, δεν είναι παράδοξο ο όμιλος Fourlis, ο οποίος ανα- πτύσσει τη σουηδική αλυσίδα ΙΚΕΑ, να μισθώνει εμπορικό χώρο σε ανταγωνιστ­ικό σήμα (δεδομένου ότι τόσο η Jysk όσο και η ΙΚΕΑ δραστηριοπ­οιούνται στην αγορά οικιακού εξοπλισμού, αλλά με διαφοροποι­ημένο concept και χαρτοφυλάκ­ιο προϊόντων), διότι η ΙΚΕΑ δεν θεωρεί τη δανέζικη αλυσίδα ανταγωνιστ­ή της, αν και είναι γνωστό από τη διεθνή πρακτική ότι η τελευταία τοποθετείτ­αι στρατηγικά σε αγορές και περιοχές όπου έχει προηγηθεί η σουηδική εταιρεία.

Πάντως, το νέο κατάστημα θα ενισχύσει περαιτέρω το δίκτυο της Jysk, για το οποίο έχει τεθεί στόχος να φτάσει τα 9-10 σημεία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίο­υ, οπότε και συμπληρώνε­ι δύο χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά. [SID:11198429]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece