Naftemporiki

Ο «βασιλιάς» ξανά στον θρόνο του...

Πολυνίκης ο Ρότζερ Φέντερερ με οκτώ τρόπαια

-

Κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στο Γουίμπλεντ­ον είναι από χθες ο Ρότζερ Φέντερερ. Στα 36 του χρόνια, ο «βασιλιάς» απέδειξε ότι είναι φτιαγμένος από ατσάλι και με τη νίκη του με 3-0 επί του Μάριν Τσίλιτς πανηγύρισε τον όγδοο τίτλο του στο βρετανικό τουρνουά και 19ο γκραν σλαμ της καριέρας του. Είναι, πλέον, ο πολυνίκης στη διοργάνωση του Λονδίνου (ξεπέρασε τον Πιτ Σάμπρας που είχε επτά τρόπαια) και δικαιολογη­μένα θεωρείται από αρκετούς ως ο κορυφαίος αθλητής που πέρασε ποτέ από τα κορτ.

Όπως συνέβη σε όλη τη διάρκεια του τουρνουά, έτσι και στον χθεσινό τελικό ο Φέντερερ κατάφερε να μη χάσει ούτε ένα σετ. Από την αρχή έδειξε τις διαθέσεις του και μέσα σε μία ώρα είχε προηγηθεί με 2-0.

Ο Τσίλιτς αντιμετώπι­σε πρόβλημα στο πέλμα του κατά τη διάρκεια του δεύτερου σετ και λίγο πριν από το φινάλε έδειξε ότι δεν ήταν Τον πρώτο σε θέση να συνεχίσει. Ο Κροάτης, μάλιστα, ξέσπασε σε λυγμούς, αλλά με τη βοήθεια των γιατρών (έκανε ένεση) έσφιξε τα δόντια και συνέχισε να αγωνίζεται. Ο κόσμος που είδε την προσπάθειά του προσπάθησε να τον ενθαρρύνει στο τρίτο σετ, όπου δεν ήταν δυνατό να κάνει τίποτα περισσότερ­ο από το να ηττηθεί με... ψηλά το κεφάλι (4-6).

Νικήτρια στις γυναίκες η Γκαρμπίνε Μουγκουρού­θα

Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκ­ε η Γκαρμπίνε Μουγκουρού­θα, η οποία επιβλήθηκε στον τελικό του Σαββάτου με 2-0 σετ της Αμερικανίδ­ας Βίνους Γουίλιαμς και πανηγύρισε το πρώτο βρετανικό grand slam της καριέρας της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ισπανίδα τενίστρια είχε κατακτήσει πέρυσι το Ρολάν Γκαρός με αντίπαλο στον τελικό τη Σερένα Γουίλιαμς, ενώ φέτος κατέκτησε το Γουίμπλεντ­ον νικώντας την αδελφή της, Βίνους. Μετά το 5-5 στο πρώτο σετ, η Μουγκουρού­θα κυριάρχησε και με οκτώ διαδοχικά games επικράτησε με 7-5, ενώ με το εμφατικό 6-0 στο δεύτερο (πρώτη φορά στην καριέρα της που η Γουίλιαμς δεν πήρε ούτε game), ξέσπασε δικαιολογη­μένα σε δάκρυα χαράς.

[SID:11202763]

 ??  ?? τίτλοτης στοΓουίμπλ­εντονπανηγ­ύρισε τοπερασμέν­οΣάββατο ηΙσπανίδαΓ­καρμπίνε Μουγκουρού­θα.
τίτλοτης στοΓουίμπλ­εντονπανηγ­ύρισε τοπερασμέν­οΣάββατο ηΙσπανίδαΓ­καρμπίνε Μουγκουρού­θα.
 ??  ?? Το όγδοο τρόπαιο πουκατέκτη­σεχθες στοΓουίμπλ­εντον κατατάσσει τονΡότζερΦ­έντερερ στηνκορυφή τηςιστορία­ς τουβρετανι­κούΌπεν, αφήνονταςδ­εύτερο μεεπτάτίτλ­ους τονΠιτΣάμπ­ρας.
Το όγδοο τρόπαιο πουκατέκτη­σεχθες στοΓουίμπλ­εντον κατατάσσει τονΡότζερΦ­έντερερ στηνκορυφή τηςιστορία­ς τουβρετανι­κούΌπεν, αφήνονταςδ­εύτερο μεεπτάτίτλ­ους τονΠιτΣάμπ­ρας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece