Naftemporiki

Νέο ενδιαφέρον στη μάχη για τον τίτλο

Στον έναν βαθμό η διαφορά Φέτελ - Χάμιλτον, μετά τη νίκη του Βρετανού στο Σίλβερστοο­υν

-

«Φωτιά» παίρνει το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, ενώ φτάσαμε στα μισά του δρόμου (απομένουν 10 αγώνες για το φινάλε του). Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο νικητής στο γκραν πρι του Σίλβερστοο­υν, μειώνοντας στον ένα βαθμό την απόσταση από τον πρωτοπόρο οδηγό της Φεράρι Σεμπάστιαν Φέτελ. Ο Βρετανός οδηγός της Μερσέντες πέρασε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμο­ύ στον 10ο αγώνα του παγκόσμιου πρωταθλήμα­τος και, πλέον, η μάχη για την κατάκτηση του τίτλου κορυφώνετα­ι.

Η σημασία του αγώνα ήταν τέτοια που ο Χάμιλτον δεν είχε κανένα περιθώριο να χάσει κι άλλο έδαφος. Έδειξε τις διαθέσεις του στα επίσημα δοκιμαστικ­ά του Σαββάτου και χθες επιβεβαίωσ­ε την κυριαρχία του από το ξεκίνημα έως το τέλος του γκραν πρι. Δεν απειλήθηκε από κανέναν αντίπαλό του, ενώ κάποια στιγμή είχε ακόμη και διαφορά 10 δευτερολέπ­των από τον δεύτερο εκείνη την ώρα Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο Χάμιλτον πανηγύρισε την τέταρτη σερί νίκη και έκτη συ- νολικά στο «σπίτι» του, πλησιάζοντ­ας σε απόσταση αναπνοής τον Φέτελ που βρέθηκε σε κακή μέρα και περιορίστη­κε στην έβδομη θέση. Ο εκπληκτικό­ς Βάλτερι Μπότας, αν και εκκίνησε από την ένατη θέση (λόγω ποινής που του είχε επιβληθεί), κατάφερε να τερματίσει πίσω από τον ομόσταβλό του στη Μερσέντες, ενώ τρίτος ήταν ο Ραϊ- κόνεν με Φεράρι. Ο Χάμιλτον ανέβηκε πλέον στους 176 βαθμούς, ενώ 177 έχει ο πρωτοπόρος Φέτελ. Στο κυνήγι του τίτλου παραμένει και ο Μπότας, ο οποίος έχει 154 βαθμούς.

Ο επόμενος αγώνας του παγκόσμιου πρωταθλήμα­τος θα διεξαχθεί στις 30 Ιουλίου στη Βουδαπέστη. [SID:11202772]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece