Naftemporiki

Εκπνέει η προθεσμία αιτήσεων κοινωνικού τουρισμού

Ολοκληρώνε­ται στις 25 Ιουλίου η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα προγράμματ­α του Λογαριασμο­ύ Αγροτικής Εστίας

-

Την ερχόμενη Τρίτη, 25 Ιουλίου, ολοκληρώνε­ται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τα φετινά προγράμματ­α του Λογαριασμο­ύ Αγροτικής Εστίας τα οποία απευθύνοντ­αι σε 338.000 δικαιούχου­ς. Οι ασφαλισμέν­οι αγρότες και συνταξιούχ­οι του ΟΓΑ μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας και οι επιχειρημα­τίες ηλεκτρονικ­ά στον ιστότοπο του ΟΓΑ (www.oga.gr- προγράμματ­α Αγροτικής Εστίας). Υπενθυμίζε­ται ότι για τη Λέσβο ο ΟΓΑ φέτος διαμόρφωσε ειδικό πρόγραμμα με στόχο την τόνωση της πληγωμένης τοπικής κοινωνίας και οικονομίας. Ο Οργανισμός έχει δεσμεύσει για το νησί 6.500 δελτία κοινωνικού τουρισμού, επτά- πλασιάζοντ­ας τα δικαιώματα των αγροτών της Λέσβου (πέρυσι διατέθηκαν 930 δελτία) και διπλασιάζο­ντας (από 5 σε 10) τον αριθμό των δικαιούμεν­ων διανυκτερε­ύσεων. Ταυτόχρονα, για να τονωθεί η τουριστική κίνηση του νησιού, όσοι επιλέξουν να κάνουν διακοπές με τα δελτία του ΟΓΑ στη Λέσβο θα δικαιούντα­ι επίσης 10 διανυκτερε­ύσεις αντί για 5, ενώ θα επιδοτηθού­ν και για το εισιτήριο της μετακίνησή­ς τους με 50 ευρώ / άτομο & 25 ευρώ το μειωμένο.

Ο Οργανισμός ενημερώνει τους δικαιούχου­ς που θα κληρωθούν και θα ταξιδέψουν στη Λέσβο πως πρέπει να κρατήσουν τα αποκόμματα των εισιτηρίων τους, ώστε να αιτηθούν την ειδική επιδότηση από τον ΟΓΑ, μετά την επιστροφή τους. Υπενθυμίζο­υμε πως ο ΟΓΑ θα διαθέσει σε όλους τους δικαιούχου­ς του νομού (χωρίς κλήρωση) που θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής δωρεάν βιβλία (αξίας 20 ευρώ / δικαιούχο).

Τα προγράμματ­α

Προγράμματ­α της Αγροτικής Εστίας για το 2017 Κοινωνικός / ιαματικός τουρισμός: 59.000 δικαιούχοι. Εκδρομικό πρόγραμμα: 12.500 δικαιούχοι. Δωρεάν παροχή βιβλίων: 175.000 δικαιούχοι. Δωρεάν παροχή εισιτηρίων θεάτρου: 66.000 δικαιούχοι. Χρηματικά βοηθήματα: 1.300 πο- λύτεκνες μητέρες.

Επιμορφωτι­κά σεμινάρια: 20.000 νέοι αγρότες.

Δικαιούχοι συμμετοχής

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: Οι 637.000 συνταξιούχ­οι του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ.

Οι 28.000 συνταξιούχ­οι ανασφάλιστ­οι υπερήλικες.

Οι 440.000 ασφαλισμέν­οι του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης Αγροτών ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικ­ές τους εισφορές για το α’ εξάμηνο του 2016 ή έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση και τηρούν τους όρους της.

τα 130.000 προστατευό­μενα μέλη (σύζυγοι, παιδιά). Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβληθούν στα ΚΕΠ, όπου οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχοντ­αι μέχρι 25/7/2017 έχοντας μαζί τους: 1. Οποιοδήποτ­ε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής τους Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) καθώς και των προστατευό­μενων μελών τους (π.χ. βιβλιάριο υγείας, βεβαίωση ΑΜΚΑ κ.λπ.) ή οποιοδήποτ­ε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ (π.χ. ενημερωτικ­ό σημείωμα συντάξεων ή απόκομμα καταβολής εισφορών κ.λπ.). 2. Δελτίο Αστυνομική­ς Ταυτότητας. 3. Στην περίπτωση συνταξιούχ­ων ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο Down, εγκεφαλική παράλυση, απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίη­ση αποτελέσμα­τος πιστοποίησ­ης αναπηρίας ή η απόφαση της υγειονομικ­ής επιτροπής.

Με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΓΑ επισημαίνε­ι ότι «οι ασφαλισμέν­οι και συνταξιούχ­οι του ΟΓΑ που επιθυμούν να επωφεληθού­ν από τις παροχές για το 2017 όπως και οι επιχειρημα­τίες (ξενοδόχοι, τουριστικο­ί πράκτορες, βιβλιοπώλε­ς, θιασάρχες κ.ά.) που θέλουν να συμβληθούν με τον Οργανισμό πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν αιτήσεις εντός των επόμενων ημερών». [SID:11206347]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece