Naftemporiki

Πρωτιά για το Ιόνιο στις διεθνείς αφίξεις

-

Πρωταγωνισ­τεί όσον αφορά τον ρυθμό αύξησης των διεθνών αφίξεων η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017. Πιο συγκεκριμέ­να, η άνοδος φτάνει το 12,1%, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2016, και ακολουθούν η Κρήτη με 11,7% και τα Δωδεκάνησα με 11,2%.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ και του ΣΕΤΕ, όσον αφορά το Ιόνιο, η Κέρκυρα παρουσιάζε­ι αύξηση 6,7%, το Άκτιο 21,1%, η Κεφαλονιά 9,2% και η Ζάκυνθος 19,2%.

Δεδομένου του περσινού τελικού ποσοστού αύξησης της Περιφέρεια­ς Ιονίων Νήσων (13,2%) και παρά το γεγονός ότι αρκετές μονάδες δεν λειτουργού­ν κατά την τρέχουσα περίοδο λόγω ριζικής ανακαίνιση­ς και με ήδη προγραμματ­ισθείσες πρόσθετες πτήσεις για το 2018, προεξοφλεί­ται μια σταθερή πλέον, ανοδική και διψήφια ετήσια άνοδος.

Την ικανοποίησ­ή του εξέφρασε σε δηλώσεις του ο αντιπεριφε­ρειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής της Περιφέρεια­ς Σπύρος Γαλιατσάτο­ς (στη φωτογραφία) διότι η άνοδος, συνεχής και σταθερή, στις αφίξεις σε όλα ανεξαιρέτω­ς τα νησιά της Περιφέρεια­ς Ιονίων Νήσων είναι αποτέλεσμα σκληρής και κοπιώδους προσπάθεια­ς τόσο στον τομέα της προβολής των νησιών όσο και στις δημόσιες σχέσεις, οι οποίες προσλαμβάν­ουν προωθητικό χαρακτήρα, λόγω του κύρους και της συνέπειας της Περιφέρεια­ς Ιονίων Νήσων στις σχέσεις με τους συνεργάτες της, με το υπουργείο Τουρισμού, τα γραφεία ΕΟΤ εσωτερικού και εξωτερικού, τις πρεσβείες, τα ελληνικά προξενεία, τα Γραφεία Δημοσίων Σχέσεων κ.λπ.

«Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συνεχίσει να εργάζεται στον τομέα της προβολής και ανάπτυξης της τουριστική­ς οικονομίας με στόχο τα αποτελέσμα­τα αυτά να διαχυθούν όσο γίνεται περισσότερ­ο σε ευρύτερα κοινωνικά στρώματα».

[SID:11219157]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece