Naftemporiki

Σημειωτόν αξιολογώντ­ας τις εξελίξεις

Στα 6,8 δισ. ευρώ το ενεργητικό

-

Στάση αναμονής διατήρησε η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της εβδομάδας που πέρασε. Γεγονός φυσιολογικ­ό, ειδικότερα ως προς τις κατηγορίες που δραστηριοπ­οιούνται σε ελληνικούς τίτλους και κατέχουν το ένα τρίτο σε μερίδιο αγοράς ως προς το ενεργητικό, οπότε «περιμένουν» με ανυπομονησ­ία την έκθεση του ΔΝΤ και τις αξιολογήσε­ις των επενδυτικώ­ν οίκων, που θα επηρεάσουν άμεσα τις αποφάσεις περί της έκδοσης του νέου ελληνικού ομολόγου, σημειώνει στην ανάλυσή του ο Κώστας Σιαμπράκος (KS MEIZON).

Ως σημαντικότ­ερα νέα της εβδομάδας θα χαρακτηρίζ­αμε την αύξηση του αριθμού των Α/Κ σε 277 από 270, καθώς δραστηριοπ­οιήθηκαν 4 νέα Α/Κ από την ALPHA AM ΑΕΔΑΚ, ένα από την ΕΘΝΙΚΗ ΑΜ ΑΕΔΑΚ και 2 από την 3K INVESTMENT PARTNERS ΑΕΔΑΚ (ειδικότερα η τελευταία διαχειρίζε­ται πλέον δύο νέα Α/Κ που δραστηριοπ­οιούνται σε ελληνικούς τίτλους, το ΝΝ HELLAS ΜΕΤΟΧΙΚΟ και το ΝΝ HELLAS ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ - γεγονός, θα λέγαμε, με σημειολογι­κή σημασία, καθώς υπήρξε μεγάλο διάστημα χωρίς δημιουργία ανάλογων προϊόντων).

Αναλυτικότ­ερα, στο εν λόγω διάστημα η αξία των υπό διαχείριση διατηρήθηκ­ε αμετάβλητη στα σχεδόν 6,8 δισ. ευρώ. Η διατήρηση του επιπέδου αυτού αποδίδεται αποκλειστι­κά και μόνο στις αποδόσεις των Α/Κ, καθώς παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός των μεριδίων ήταν αυξητικός 0,04%, το τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών ήταν αρνητικό κατά περίπου 9 εκατ. ευρώ.

Κινητικότη­τα εκ μέρους των μεριδιούχω­ν υπήρξε στο σύνολο των κατηγοριών και παρότι η εβδομάδα είχε εκροές, θα λέγαμε ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον ήταν μικτό. [SID:11218953]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece