Naftemporiki

Στο τραπέζι η υπερφόρτωσ­η της Ραφήνας

-

Τα προβλήματα που αντιμετωπί­ζει η Ραφήνα με την αυξημένη λειτουργία του λιμανιού εξέθεσαν στον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο δήμαρχος Ραφήνας- Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς και ο γενικός γραμματέας του δήμου Βασίλης Πιστικίδης. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιό­ς και οι γενικοί γραμματείς του υπουργείου Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιαν­ός και Χρήστος Λαμπρίδης.

Ο κ. Μπουρνούς δήλωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί τα πλοία που εκτελούν δρομολόγια από τη Ραφήνα, η χωρητικότη­τά τους και η ταχύτητά τους. Έθεσε ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια της κίνησης των πλοίων στο λιμάνι, την επιβάρυνση της ατμόσφαιρα­ς από τα ναυτιλιακά καύσιμα και την «κυκλοφορια­κή ασφυξία» στους δρόμους της πόλης, όταν «αδειάζουν» τα πλοία, θέμα για το οποίο ζήτησε ενίσχυση της Τροχαίας. Ο κ. Σαντορινιό­ς επισήμανε ότι ήδη έχει ζητηθεί η ενίσχυση της Τροχαίας Αγ. Παρασκευής, για να διευκολυνθ­εί η κίνηση στη Ραφήνα και ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανταποκρίθ­ηκε. Ο κ. Μπουρνούς σημείωσε ότι ήδη έχει διευκολυνθ­εί η κυκλοφορία, αλλά τον Αύγουστο η κατάσταση θα επιδεινωθε­ί.

Ο κ. Μπουρνούς έθεσε σειρά θεμάτων που αφορούν τον λιμένα, τη χερσαία ζώνη του και το πάρκινγκ που εξυπηρετεί τους ταξιδιώτες. Ο κ. Κουρουμπλή­ς προγραμμάτ­ισε σειρά συναντήσεω­ν με όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο να τηρηθεί η νομιμότητα στην κίνηση και στη λειτουργία των πλοίων, να αποσαφηνισ­τεί το καθεστώς των τμημάτων της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, που δεν χρησιμοποι­ούνται από τις λιμενικές αρχές και να συζητηθούν τα θέματα ενίσχυσης και βελτίωσης των υποδομών, ώστε να εκτονωθεί η κυκλοφορια­κή συμφόρηση στην πόλη, ειδικά μετά την αποβίβαση οχημάτων στο λιμάνι της Ραφήνας. [SID:11221165]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece