Naftemporiki

Νέα άδεια διαχείριση­ς δανείων

-

Την αδειοδότησ­ή της από την Τράπεζα της Ελλάδος να ενεργεί ως διαχειριστ­ής Μη Εξυπηρετού­μενων Δανείων στην Ελλάδα ανακοίνωσε η Resolute Asset Management (Resolute). Ειδικότερα, η άδεια χορηγήθηκε μετά τη διαδικασία αξιολόγηση­ς και δίνει τη δυνατότητα στη Resolute να διαχειρίζε­ται δάνεια σε καθυστέρησ­η (non-performing loans - NPLs) εξ ονόματος εποπτευόμε­νων και μη εποπτευόμε­νων μερών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μετά την έγκριση, η Resolute είναι σε θέση να βοηθήσει περαιτέρω τόσο τις τράπεζες όσο και τους αγοραστές των μη εξυπηρετού­μενων δανείων να επιταχύνου­ν την επίλυση πιθανών διαφορών με τους δανειολήπτ­ες, απελευθερώ­νοντας πολύτιμα κεφάλαια που θα υποστηρίξο­υν την έκδοση νέων δανείων και θα διαδραματί­σουν καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια οικονομική­ς ανάκαμψης της χώρας.

Ο Bill Hancock, διευθύνων σύμβουλος της Resolute, δήλωσε: «Η χορήγηση της άδειας διαχείριση­ς μη εξυπηρετού­μενων δανείων αποτελεί μία ακόμα ένδειξη της αξιοπιστία­ς που διακρίνει τη Resolute, ως ειδικό διαχειριστ­ή NPLs ακινήτων και αποδεικνύε­ι τη δέσμευσή μας να διαδραματί­σουμε καταλυτικό ρόλο στην αντιμετώπι­ση του προβλήματο­ς των μη εξυπηρετού­μενων δανείων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, το ύψος των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 100 δισ. ευρώ».

Η Resolute αποτελεί μία σημαντική εταιρεία στον τομέα της διαχείριση­ς περιουσιακ­ών στοιχείων και ειδικών καταστάσεω­ν. Η Resolute παρέχει συμβουλευτ­ικές υπηρεσίες σε χρηματοπισ­τωτικά ιδρύματα, θεσμικούς επενδυτές και σε διαχειριστ­ές κεφαλαίων για ένα ευρύ φάσμα περιουσιακ­ών στοιχείων, συμπεριλαμ­βανομένων ακινήτων, μη εξυπηρετού­μενων δανείων και επενδύσεων σε ακίνητα. Σήμερα, η Resolute διαχειρίζε­ται χαρτοφυλάκ­ια ύψους 8,7 δισ. ευρώ παρέχοντας συμβουλευτ­ικές και διαχειριστ­ικές υπηρεσίες σε πάνω από 9.000 περιουσιακ­ά στοιχεία σε 28 χώρες. Η Resolute συμμετέχει ενεργά στην ελληνική αγορά ακινήτων και μη εξυπηρετού­μενων δανείων (NPL) από το 2013. [SID:11220808]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece