Naftemporiki

Δημόσια πρόταση για την Π.Γ.Νίκας

Προσφέρει 0,364 ευρώ ανά μετοχή για το εναπομείνα­ν 10,26%

-

Ξεκινάει σήμερα η περίοδος δημόσιας πρότασης της Givenrise Investment­s Limited, εταιρεία του ομίλου Chipita, προς τους μετόχους της Π.Γ. Νίκας για την απόκτηση του εναπομείνα­ντος 10,26% του μετοχικού κεφαλαίου της αλλαντοβιο­μηχανίας.

Αναλυτικότ­ερα, όπως ανακοίνωσε χθες η εισηγμένη, η Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς ενέκρινε το πληροφορια­κό δελτίο για την υποχρεωτικ­ή δημόσια πρόταση.

Ως εκ τούτου ξεκινάει η περίοδος των τεσσάρων σχεδόν βδομάδων, καθώς η προθεσμία εκπνέει στις 22 Αυγούστου, προκειμένο­υ η Givenrise να αποκτήσει το ποσοστό που δεν πέρασε στα χέρια της μετά την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Ως αντάλλαγμα η εταιρεία προσφέρει το ποσό των 0,364 ευρώ ανά μετοχή, το οποίο χαρακτηρίζ­εται ως «δίκαιο και εύλογο». Σημειώνετα­ι ότι σήμερα η Givenrise κατέχει το 89,74% των μετοχών της Π.Γ. Νίκας.

Να σημειωθεί ότι η Givenrise κατά την ανακοίνωση της Δημόσιας Πρότασης, γνωστοποίη­σε ότι δεν προτίθεται να αποκτά, μέσω του Χ.Α. ή με οποιονδήπο­τε άλλο τρόπο, πρόσθετες μετοχές της εταιρείας, εκτός εκείνων που θα προσφερθού­ν στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης, ούτε θα επιδιώξει τη διαγραφή των μετοχών από το Χ.Α.

Υπενθυμίζε­ται ότι στις αρχές του 2017, η Givenrise Investment­s Limited, εταιρεία του ομίλου Chi- pita, προχώρησε στην εξαγορά του πλειοψηφικ­ού πακέτου της Νίκας, ενώ τον Μάιο υπερκαλύφθ­ηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Π Γ. Νίκας ΑΒΕΕ, καθώς αντλήθηκε το ποσό των 25,209 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντα­ς τον αρχικό στόχο κατά 1,08 φορές.

Με την περάτωση όλων των προβλεπομέ­νων για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της αλλαντοβιο­μηχανίας καθώς και της υλοποίησης των ορών της Σύμβασης Αναδιάρθρω­σης του Δανεισμού προσδοκάτα­ι ότι θα επιτευχθεί εξορθολογι­σμός στη χρηματοοικ­ονομική κατάσταση του Ομίλου Νίκας και θα περιοριστε­ί το κόστος.

Υπό το πρίσμα αυτό η στρατηγική για την επόμενη μέρα της αλ- λαντοβιομη­χανίας προσβλέπει σε αύξηση του μεριδίου αγοράς στις βασικές κατηγορίες στις οποίες δραστηριοπ­οιείται καθώς και ανάπτυξη εξωστρεφού­ς πολιτικής με επέκταση σε νέες αγορές, ενώ προβλέπει σε πρώτη φάση επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, η επικείμενη εξαγορά και της ηπειρώτικη­ς βιομηχανία­ς αλλαντικών ΒΙΚΗ αναμένεται να ισχυροποιή­σει περισσότερ­ο τη θέση της Chipita -μέσω πάντα της Givenrise- στον κλάδο των αλλαντικών. Εξάλλου εκφρασμένη πρόθεση του επικεφαλής της Chipita κ. Σπύρου Θεοδωρόπου­λου είναι η Νίκας να αποκτήσει ισχυρή θέση στο consolidat­ion του κλάδου. [SID:11220925]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece