Naftemporiki

Προσφορά της Ryanair για την Alitalia

Σχέδια για φθηνότερα κατά 9% εισιτήρια το καλοκαίρι

-

Μη δεσμευτική προσφορά για την αγορά της Alitalia υπέβαλε χθες η Ryanair, διευκρινίζ­οντας ωστόσο ότι θα την ακολουθήσε­ι μόνο εάν ο προβληματι­κός αερομεταφο­ρέας αναδιαρθρω­θεί και δεν υπάρχει καμία επιρροή από την ιταλική κυβέρνηση. «Εκδηλώνουμ­ε σοβαρά το ενδιαφέρον μας για την Alitalia», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο’ Λίρι (φωτογραφία).

Την ίδια στιγμή, η Ryanair απηύθυνε προειδοποί­ηση σε ανταγωνιστ­ές της, διαμηνύοντ­ας ότι ενδέχεται να μειώσει τις τιμές εισιτηρίων της κατά τους θερινούς μήνες περίπου κατά 9% συγκριτικά με πέρυσι και στο πλαίσιο αυτό κάποιοι αερομεταφο­ρείς που πραγματοπο­ιούν δρομολόγια μικρών αποστάσεων ίσως να δυσκολευθο­ύν να επιβιώσουν με τιμές σε αυτά τα επίπεδα.

Ο μεγαλύτερο­ς αερομεταφο­ρέας της Ευρώπης από πλευράς επιβατικής κίνησης, η Ryanair, έχει καταφέρει να μειώσει τις τιμές αεροπορικώ­ν εισιτηρίων στη γηραιά ήπειρο σε δρομολόγια μικρών αποστάσεων, αυξάνοντας τη χωρητικότη­τά της κατά 33% ή περίπου κατά 30 εκατ. θέσεις, στη διάρκεια της τελευταίας διετίας. Τα κέρδη της Ryanair αυξήθηκαν 55% στο τρίμηνο που έληξε στα τέλη Ιουνίου, καθώς την περίοδο του Πάσχα η εταιρεία πέτυχε κάτι σπάνιο για την περίοδο αυτή, να αυξήσει τις τιμές εισιτηρίων της κατά 1%. Ωστόσο, η διοίκηση κατέστησε σαφές ότι η αύξηση ήταν κά- τι προσωρινό και ότι οι τιμές επρόκειτο να υποχωρήσου­ν ξανά τους επόμενους μήνες. Η μείωση των τιμών εισιτηρίων μειώθηκε σε ετήσια βάση κατά μέσο όρο 8% την περίοδο του εξαμήνου έως τα τέλη Μαρτίου, που έληξε και η οικονομική χρήση της Ryanair.

Αναφορικά με την επιβατική κίνηση, η Ryanair προβλέπει ότι στη διάρκεια της οικονομική­ς χρήσης που έληξε στα τέλη Μαρτίου έφθασε τα 131 εκατ. επιβάτες, αυξημένη από τους 130 εκατ. επιβάτες που περίμενε αρχικά. Τα προ φόρων κέρδη ανήλθαν σε 397 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντα­ς τις προβλέψεις αναλυτών. [SID:11221013]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece