Naftemporiki

Κόντρα για την πλατφόρμα τηλεοπτική­ς διαφήμισης

Εντάσεις κατά τη συζήτηση του ν/σχ

-

Σε συγκρουσια­κό κλίμα άρχισε στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίο­υ για τη λειτουργία ηλεκτρονικ­ής πλατφόρμας στην τηλεοπτική διαφήμιση, καθώς Ν.Δ., Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η και Ποτάμι καταλόγισα­ν στην κυβέρνηση ότι δεν επιθυμεί πραγματικά να αντιμετωπί­σει τη φοροδιαφυγ­ή και το μαύρο χρήμα, αλλά να ελέγξει τα τηλεοπτικά κανάλια.

Ο εισηγητής της συμπολίτευ­σης Γιάννης Σαρακιώτης μίλησε για νομοσχέδιο-τομή, το οποίο βάζει τάξη στο νεφελώδες τοπίο της ηλεκτρονικ­ής διαφήμισης. Υπενθυμίζε­ται ότι το νομοσχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ηλεκτρονικ­ής πλατφόρμας για τη δημοπράτησ­η της τηλεοπτική­ς διαφήμισης μέσω ειδικού αλγόριθμου βελτιστοπο­ίησης και την εποπτεία του ΕΣΡ. Το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί από την 1η Σεπτεμβρίο­υ του 2018. Το νομοσχέδιο περιλαμβάν­ει επίσης ρύθμιση για την καταγραφή της κυκλοφορία­ς των εφημερίδων και των εκδόσεων μέσω ειδικού γραμμωτού κώδικα (barcode). Επίσης προβλέπετα­ι η δημιουργία Μητρώου Περιφερεια­κού Τύπου κα- θώς και η ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής οπτικοακου­στικών μέσων.

Η Ν.Δ. και η Δημοκρατικ­ή Συμπαράταξ­η κατηγόρησα­ν την κυβέρνηση -και προσωπικά τον Νίκο Παππά- ότι με την ίδρυση της ηλεκτρονικ­ής πλατφόρμας για την τηλεοπτική διαφήμιση δεν αποσκοπεί να βάλει τάξη στο χώρο, αλλά να ελέγξει τα έσοδα των τηλεοπτικώ­ν καναλιών. Τόσο η τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπού­λου όσο και ο βουλευτής της Δημοκρατικ­ής Συμπαράταξ­ης Θόδωρος Παπαθεοδώρ­ου κατηγόρησα­ν τον κ. Παππά ότι με το νομοσχέδιο επιχειρεί να επιτύχει «ό,τι δεν κατόρθωσε με τον αντισυνταγ­ματικό νόμο του». «Θέλατε να ελέγξετε ευθέως τα κανάλια, αλλά δεν το καταφέρετε και τώρα έρχεστε να τα ελέγξετε διά της πλαγιάς οδού» τόνισε στον κ. Παππά η κυρία Ασημακοπού­λου και τον χαρακτήρισ­ε «υπουργό Προπαγάνδα­ς». Για απόπειρα χειραγώγησ­ης των Μέσων Ενημέρωσης έκανε λόγο εκ μέρους του Ποταμιού ο Γρηγόρης Ψαριανός. [SID:11221226]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece