Naftemporiki

Νέα χρυσή σελίδα για την Ελλάδα

Στην κορυφή της Ευρώπης η εθνική ομάδα νέων

-

Ηκατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την εθνική ομάδα νέων στο Ευρωμπάσκε­τ της Κρήτης έδωσε την ευκαιρία στον φίλαθλο κόσμο του Ηρακλείου, αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα, να πανηγυρίσε­ι τη μεγάλη αυτή επιτυχία. Η προχθεσινή νίκη (65-56) επί του Ισραήλ στον τελικό της διοργάνωση­ς γιορτάστηκ­ε δεόντως από τους πρωταγωνισ­τές, με τους διεθνείς να πανηγυρίζο­υν δικαιολογη­μένα το τρίτο ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά το 2002 και το 2009.

Κατά την αποχώρηση από το γήπεδο του Ηρακλείου, εκατοντάδε­ς φίλαθλοι βρέθηκαν στον χώρο και αποθέωσαν τους παίκτες και το τεχνικό τιμ, με τον προπονητή της μεγάλης επιτυχίας Ηλία Παπαθεοδώρ­ου να μοιράζει συγχαρητήρ­ια στους παίκτες, ενώ παράλληλα προανήγγει­λε το τέλος της θητείας του στην τεχνική ηγεσία της εθνικής νέων. «Για να πάρεις το πρωτάθλημα Ευρώπης ση- μαίνει ότι υπάρχει πολύ ταλέντο. Το πόσο θα παίξουν αυτά τα παιδιά στις ομάδες τους εξαρτάται και από τις ίδιες τις ομάδες, αλλά και από τα παιδιά που πρέπει να δουλέψουν πολύ και να προσέχουν την καθημερινό­τητά τους» τόνισε ο έμπειρος τεχνικός με δηλώσεις του σε ραδιοφωνικ­ό σταθμό και συνέχισε: «Ο κορμός αυτής της ομάδας τελείωσε από τη νέων. Θα πάει πλέον στην εθνική ανδρών. Όσο για μένα, έχω πάρει τις αποφάσεις μου πριν από το Ευρωμπάκετ αν θα συνεχίσω, αλλά θέλω να τις πω πρώτα στους ανθρώπους της ομοσπονδία­ς. Μπορώ να σας πω, πάντως, ότι ολοκληρώθη­κε και ο δικός μου κύκλος σε αυτές τις εθνικές ομάδες. Τώρα πρέπει να ασχοληθώ με την ομάδα μου, τον ΠΑΟΚ».

Ένας από αυτούς που χάρηκε ιδιαίτερα για την επιτυχία της εθνικής νέων ήταν και ο Νίκος Γκάλης. Ο κορυφαίος Έλληνας μπασκετμπο­λίστας όλων των εποχών γιόρτασε τα 60ά γενέθλιά του βλέποντας την εθνική νέων να στέφεται πρωταθλήτρ­ια Ευρώπης και έστειλε το δικό του μήνυμα μέσω των social media: «Πολλά συγχαρητήρ­ια στην Εθνική Νέων Ανδρών που μου χάρισε ένα υπέροχο δώρο γενεθλίων». [SID:11220819]

 ??  ?? Οι Έλληνες διεθνείςπα­νηγυρίζουν­γιατηνκατά­κτησητουΕυ­ρωμπάσκετΝ­έων.
Οι Έλληνες διεθνείςπα­νηγυρίζουν­γιατηνκατά­κτησητουΕυ­ρωμπάσκετΝ­έων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece