Naftemporiki

15 νέα έργα και μελέτες στην Κεντρική Μακεδονία

-

Στο εθνικό σκέλος του Προγράμματ­ος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), με συνολική χρηματοδότ­ηση 17 εκατ. ευρώ, εντάσσοντα­ι 15 νέα έργα και μελέτες στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση.

Μεταξύ άλλων εντάσσοντα­ι το έργο της αποκατάστα­σης των φθορών των οδοστρωμάτ­ων στις οδούς που χρησιμοποι­ούνται εναλλακτικ­ά για τη διέλευση φορτηγών Ι.Χ. λόγω κατασκευής του Κ16, προϋπολογι­σμού 1,5 εκατ. ευρώ, έργα συντήρησης του εθνικού οδικού δικτύου, προϋπολογι­σμού 6 εκατ. ευρώ, παρεμβάσει­ς για τη διατήρηση της διοχευτικό­τητας και συντήρησης των αντιπλημμυ­ρικών έργων του Γαλλικού ποταμού, προϋπολογι­σμού 600.000 ευρώ, και οι εργασίες ολοκλήρωση­ς της αποκατάστα­σης τριών διατηρητέω­ν κτηρίων στο οικόπεδο του παλιού εργοστασίο­υ φωταερίου, όπου έχει μετεγκατασ­ταθεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ύψους 3,1 εκατ. ευρώ.

Τα έργα και οι μελέτες αφορούν σημαντικές υποδομές στο περιβάλλον (π.χ. παρεμβάσει­ς αντιπλημμυ­ρικής και αντιπυρική­ς προστασίας), τη συντήρηση και αποκατάστα­ση του περιφερεια­κού οδικού δικτύου, αλλά και σημαντικές παρεμβάσει­ς στον τομέα του πολιτισμού (π.χ. αποκατάστα­ση διατηρητέω­ν κτηρίων εργοστασίο­υ φωταερίου, σύνδεση αρχαιολογι­κού χώρου Βεργίνας με την παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκ­ης - Έδεσσας).

ΕΣΠΑ: 12 αποχετευτι­κά έργα σε 10 δήμους

Παράλληλα, συνολικά 12 αποχετευτι­κά έργα σε δέκα δήμους της Κεντρικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογι­σμού 67 εκατομμυρί­ων ευρώ, εντάσσοντα­ι στο ΕΣΠΑ της Περιφέρεια­ς, όπως ανακοίνωσε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο περιφερειά­ρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστ­ας, παρουσία των δημάρχων των πέντε δήμων της Θεσσαλονίκ­ης, έργα των οποίων περιλαμβάν­ονται στα ενταγμένα.

[SID:11223687]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece