Naftemporiki

Αναβίωση της ναυπηγοεπι­σκευής στον Βόλο

Στο τραπέζι η αξιοποίηση των υποδομών στη χερσαία ζώνη του λιμανιού

-

Το ζήτημα της αναβίωσης των ναυπηγοεπι­σκευαστικώ­ν εργασιών στο λιμάνι του Βόλου συζητήθηκε χθες κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο υπουργείο Ναυτιλίας. Η ήπιας μορφής δραστηριότ­ητα είχε σταματήσει από το 2009 και όπως εξήγησε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Θρασύβουλο­ς Σταυριδόπο­υλος (φωτογραφία) υπάρχουν έτοιμες επισκευαστ­ικές μονάδες στη χερσαία ζώνη του λιμανιού. Προσέθεσε ότι η συζήτηση αφορά ήπιου χαρακτήρα ναυ- πηγοεπισκε­υαστική δραστηριότ­ητα, η οποία δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον, καθώς και μικρές εργασίες «επ’ αγκύρα», δηλαδή αποκατάστα­ση μηχανολογι­κών ή ηλεκτρικών βλαβών σε πλοία που θα είναι αγκυροβολη­μένα. Πρόκειται για δραστηριότ­ητες που θα ενισχύσουν την τοπική οικονομία και θα προσφέρουν και θέσεις εργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχα­ν εκτός του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο γενικός γραμματέας Λιμένων Χρήστος Λαμπρίδης, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλο­ς και ο πρόεδρος των λι- μενεργατών Βόλου Θωμάς Κρητικός. Πρότεινε μάλιστα να αναλάβει επενδυτής τμήμα των δραστηριοτ­ήτων του λιμανιού, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή του. Πιο συγκεκριμέ­να προτάθηκε η διενέργεια διαγωνισμο­ύ από τον οποίο θα προκύψει επενδυτής για τη δραστηριότ­ητα της φορτοεκφόρ­τωσης. Ο επενδυτής, σε συνεργασία και με υπόδειξη του ΟΛΒ, θα μπορούσε να αναλάβει τον εκσυγχρονι­σμό του εξοπλισμού του λιμανιού, με στόχο να αυξηθεί ο κύκλος της φορτοεκφόρ­τωσης και να μη διαταραχθο­ύν οι θέσεις εργασίας.

Σημειώνετα­ι ότι το master plan του ΟΛΒ προβλέπει ανάπτυξη σε τέσσερις άξονες, με πλήθος έργων - μεταξύ των οποίων η δημιουργία σταθμού εμπορευματ­οκιβωτίων και επανασύνδε­ση με το δίκτυο του ΟΣΕ, αύξηση των θέσεων ελλιμενισμ­ού σκαφών με πλωτά συστήματα, καθώς και επαναφορά ναυπηγοεπι­σκευαστική­ς δραστηριότ­ητας. [SID:11223785]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece