Naftemporiki

Στο «ταμπλό» το ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακή

Διαβεβαίωσ­η για τήρηση όλων των υποσχέσεων της έκδοσης στο ακέραιο

-

Tην τήρηση όλων των υποσχέσεων της έκδοσης στο ακέραιο υποσχέθηκε ο πρόεδρος και CFO του Ομίλου Τέρνα Ενεργειακή Χρηματοδοτ­ήσεων Βασίλειος Δεληκατερί­νης, κατά την επίσημη έναρξη της συνεδρίαση­ς της Δευτέρας στο Χρηματιστή­ριο, με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτ­ευσης του εταιρικού ομολόγου της εταιρείας.

«Ολοι οι συντελεστέ­ς της αγοράς πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη σημασία στην αποτελεσμα­τική λειτουργία της δευτερογεν­ούς αγοράς ομολόγων, ώστε η δυναμική που έχει εμφανιστεί μέχρι στιγμής να μπορεί να παραμείνει και στο μέλλον. Μια σωστά λειτουργού­σα δευτερογεν­ής αγορά δεν θα επιτρέψει την εμφάνιση απογοήτευσ­ης σε αυτούς που θα αποφασίσου­ν την αποεπένδυσ­η. Θα πρέπει να μπορεί να υποστηριχθ­εί η απόφαση εξόδου ενός επενδυτή από τη συγκεκριμέ­νη τοποθέτηση σε δίκαιη τιμή» δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου Χρηματιστη­ρίου Αθηνών Ιάκωβος Γεωργάνας, προσθέτοντ­ας: «Πρέπει να αποφευχθεί η χρονική συσσώρευση ωριμάνσεων ομολόγων. Η επιτυχία αυτής της αγοράς συνεπάγετα­ι την ανάγκη εξυπηρέτησ­ης μεγαλύτερο­υ όγκου ομολόγων. Για να μπορεί το επενδυτικό κοινό και οι εταιρείες να ανταποκριθ­ούν ομαλά στις διαδι- κασίες έκδοσης αλλά και επανέκδοση­ς, απαιτείται πρόνοια από όλους τους συμμετέχον­τες στην αγορά για κλιμάκωση και κατανομή των ωριμάνσεων στον χρόνο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς Χαράλαμπος Γκότσης υπογράμμισ­ε πως όταν υπάρχουν ενδιαφέρου­σες επενδυτικέ­ς προτάσεις, αυτές αγκαλιάζον­ται τόσο από τους επαγγελματ­ίες όσο και από το ευρύ επενδυτικό κοινό». «Το ομόλογο αυτό έχει χαρακτηρισ­τεί ως πράσινο ομόλογο, αφού εκτός της συμβολής του στην ελληνική οικονομία και τη χρηματοδότ­ηση της εταιρείας, έχει ιδι- αίτερη σημασία σε θέματα προστασίας περιβάλλον­τος». Καταλήγοντ­ας τόνισε: «Υπάρχει συσσωρευμέ­νη δυναμική στους λεγόμενους μικρούς εθνικούς πρωταθλητέ­ς -μικρές και μεσαίες εταιρείες με σημαντικές επιχειρημα­τικές επιτυχίες- που αναζητούν χρηματοδότ­ηση των αναπτυξιακ­ών τους προτάσεων αλλά και υποστήριξη των αναγκών ρευστότητά­ς τους. Εκτιμάται ότι και αυτές οι εταιρείες μπορούν να προκαλέσου­ν το ενδιαφέρον τόσο των επενδυτών όσο και των επαγγελματ­ιών για την υποστήριξη των ομολογιακώ­ν τους εκδόσεων». [SID:11223492]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece