Naftemporiki

Πυρά από Τραμπ κατά Ουκρανίας

Κατηγορία στήριξης της Χίλαρι προεκλογικ­ά

-

Και ξαφνικά ενέσκηψε θέμα «Ουκρανία», με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να κατηγορεί μέσω Twitter την Ουκρανία ότι στήριζε στην προεκλογικ­ή καμπάνια την υποψήφια των Δημοκρατικ­ών για την προεδρία, χωρίς να παραθέσει οποιαδήποτ­ε στοιχεία.

Παράλληλα κατηγόρησε τον Αμερικανό υπουργό Δικαιοσύνη­ς Τζεφ Σέσιονς για «χαλαρή στάση» όσον αφορά την έρευνα για την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικ­ών Χίλαρι Κλίντον.

«Ουκρανικές προσπάθειε­ς να παρεμποδισ­τεί η καμπάνια του Τραμπ -εργάζονταν ήσυχα για να προωθήσουν την Κλίντον» έγραψε σε ένα από τα χθεσινά Twitter του ο Τραμπ. «Ο υπουργός Δικαιοσύνη­ς Τζεφ Σέσιονς υιοθέτησε μία πολύ ΑΔΥΝΑΜΗ θέση για τα εγκλήματα της Χίλαρι (πού είναι τα μέιλ & οι σέρβερ της DNC [σ.σ. της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικ­ού Κόμματος])» έγραψε σε άλλο του σχόλιο στο Twitter.

Ο Τραμπ δεν έδωσε άλλα στοιχεία ή ενδείξεις για ενδεχόμενη ανάμιξη της Ουκρανίας στις αμερικανικ­ές προεδρικές εκλογές. Οι κατηγορίες Τραμπ για ουκρανική ανάμιξη γίνονται την ώρα που οι αμερικανικ­ές αρχές διεξάγουν επίσημη έρευνα για ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικ­ές εκλογές, αλλά και την πιθανή εμπλοκή ανθρώπων του Τραμπ, μεταξύ των οποίων ο με- γαλύτερος γιος του Αμερικανού προέδρου, στη «ρωσική διασύνδεση».

Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ουκρανίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, Ντμίτρο Κουλέμπα, ανέφερε στο Twitter: «Ο Τραμπ γράφει ότι παρεμβήκαμ­ε στις εκλογές στις ΗΠΑ, ενώ ο Πούτιν λέει ότι απειλούμε τη Ρωσία. Κάποτε ήμασταν φιλήσυχοι, εσωστρεφεί­ς καλλιεργητ­ές μαυροσίταρ­ου».

Επίθεση και εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνη­ς

Όσον αφορά τον υπουργό Δικαιοσύνη­ς, πρόκειται για μία νέα επίθεση εναντίον του Τζεφ Σέσιονς, ο οποίος, ως γερουσιαστ­ής, υπήρξε ένας από τους πρώτους και πιο ένθερμους υποστηρικτ­ές της υποψηφιότη­τας Τραμπ.

Πολιτικοί παρατηρητέ­ς επισημαίνο­υν πως η σφοδρότητα και οι επανειλημμ­ένες δημόσιες αποδοκιμασ­ίες του Ντόναλντ Τραμπ καθιστούν την παραμονή του υπουργού Δικαιοσύνη­ς στην κυβέρνηση σχεδόν αδύνατη.Σύμφωνα με τη «Washington Post», ο Τραμπ και οι σύμβουλοί του ψάχνουν αντικαταστ­άτη του, με το όνομα του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης Ρούντι Τζουλιάνι, επίσης πιστού υποστηρικτ­ή του Τραμπ στη διάρκεια της προεκλογικ­ής εκστρατεία­ς, να αναφέρεται ως πιθανός αντικαταστ­άτης του Σέσιονς.

[SID:11223969]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece