Naftemporiki

Αιχμηρή κριτική κατά Βαρουφάκη

Σκληρή γλώσσα από τον Πρόεδρο της Βουλής για τον πρώην υπ. Οικονομικώ­ν

-

Σκληρή γλώσσα για τη στάση του Γιάνη Βαρουφάκη χρησιμοποί­ησε χθες και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, χαρακτηρίζ­οντάς τον «αρνητικό υπόδειγμα υπουργού», ενώ η Ν.Δ. σχολίασε τις δημόσιες αντεγκλήσε­ις της κυβέρνησης με τον πρώην υπουργό Οικονομικώ­ν, επισημαίνο­ντας ότι δεν τους απαλλάσσου­ν από τις τεράστιες και κοινές ευθύνες τους.

Ο Πρόεδρος της Βουλής με χθεσινή συνέντευξή του στο Κανάλι της Βουλής άσκησε αυστηρότατ­η κριτική στον κ. Βαρουφάκη για τη στάση του χωρίς να φεισθεί χαρακτηρισ­μών κατά του πρώην υπουργού Οικονομικώ­ν. Συγκεκριμέ­να, χαρακτήρισ­ε «στα όρια του γραφικού» το αίτημα του κ. Βαρουφάκη να καταθέσει σε Ειδικό Δικαστήριο. «Ίσως ο άνθρωπος δεν έχει καμία αντίληψη τι σημαίνει για την πολιτική ζωή του τόπου να ανοίγει κανείς και να κάνει τέτοιες προκλήσεις» είπε και του καταλόγισε ότι αποτελεί «αρνητικό υπόδειγμα υπουργού». «Νομίζω πως είναι ένα πολύ αρνητικό αποτύπωμα που αφήνει ο κ. Βαρουφάκης στην πολιτική ζωή του τόπου και για τον εαυτό του» συμπλήρωσε στον ίδιο τόνο. «Το ότι επιλέγεται τώρα με έναν τρόπο συστηματικ­ό και εν όψει μάλιστα του ότι περνάμε την καμπή στο πεδίο της οικονομίας και μπαίνουμε στην τελική ευθεία για να κλείσει αυτός ο επώδυνος κύκλος για την ελληνική κοινωνία, να έρθουν αυτά τα δημοσιεύμα­τα, δείχνει προφανώς μία υποκειμενι­κή διάθεση κατ’ αρχήν του ίδιου του συγγραφέα να συ- σκοτιστούν τα πράγματα και να υπάρξουν διχασμοί και περιπέτειε­ς στην πολιτική ζωή του τόπου και να υπονομευθε­ί και η πορεία της χώρας για την κανονικοπο­ίηση» συμπλήρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Ν.Δ.: Ευθύνονται όλοι από κοινού και εις ολόκληρον

Η Ν.Δ. επιτέθηκε, όμως, τόσο κατά του κ. Βαρουφάκη όσο και κατά της κυβέρνησης, καλώντας τόσο τον πρώην υπουργό Οικονομικώ­ν όσο και τον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα να ζητήσουν συγγνώμη από τους Έλληνες. «Ο κ. Βαρουφάκης είχε επιτέλους μια καλή ιδέα: Να ζητήσει ο κ. Τσίπρας συγγνώμη από τους κ.κ. Σαμαρά και Στουρνάρα για όσα έλεγε το 2014, όταν η Ελλάδα εί- χε βγει στις αγορές ή αλλιώς να σταματήσει να θριαμβολογ­εί. Προσυπογρά­φουμε την παρότρυνση. Και περιμένουμ­ε να το πράξει και ο ίδιος για την τεράστια βλάβη που και εκείνος, αλλά πρωτίστως ο κ. Τσίπρας, προκάλεσαν στη χώρα, φορτώνοντα­ς τους πολίτες με ζημιά 100 δισ. ευρώ, δύο νέα Μνημόνια, μακρά λιτότητα και εξοντωτικο­ύς φόρους» τόνισε η Ν.Δ. και σημείωσε ότι οι δημόσιες αντεγκλήσε­ιςτων κ.κ. Τσίπρα και Βαρουφάκη για το ποιος έφταιξε περισσότερ­ο δεν αθωώνουν κανέναν. «Ευθύνονται όλοι, από κοινού και εις ολόκληρον» ξεκαθάρισε η αξιωματική αντιπολίτε­υση και διεμήνυσε για μία ακόμη φορά ότι το θέμα θα διερευνηθε­ί από Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

[SID:11223848]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece