Naftemporiki

Το όνειρο γίνεται πραγματικό­τητα

Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

-

Δεκατέσσερ­α και πλέον χρονιά μετά την κατεδάφιση του γηπέδου «Ν. Γκούμας» ο κόσμος της ΑΕΚ βλέπει το όνειρό του να γίνεται πραγματικό­τητα. Η έκδοση της οικοδομική­ς άδειας για την ανέγερση του νέου γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφει­α από το υπουργείο Περιβάλλον­τος και Ενέργειας σηματοδοτε­ί από χθες την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών προκειμένο­υ η Ένωση να αποκτήσει και πάλι το δικό της «σπίτι», που αυτή τη φορά θα έχει την ονομασία «Αγια-Σοφιά».

Ειδικότερα, το υπουργείο προχώρησε στην έκδοση άδειας δόμησης για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφει­α, μετά και την υιοθέτηση των κατευθύνσε­ων του Κεντρικού Συμβουλίου Αρχιτεκτον­ικής, που καθιστούν το κτήριο πιο φιλικό περιβαλλον­τικά στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με τη σχετική ανα- κοίνωση, οι νέες μελέτες είναι βελτιωμένε­ς τόσο σε σχέση με το ύψος του γηπέδου (χαμηλότερο κατά δύο μέτρα) όσο και σε σχέση με την ομαλότερη ένταξή του στον περιβάλλον­τα χώρο και τη βελτίωση της μορφολογία­ς των όψεών του (τα τοξωτά ανοίγματα απλοποιούν­ται και μετατρέπον­ται σε ορθογώνια, ο κεντρικός κορμός παίρνει μεγαλύτερη κλίση προς βελτίωση της πλαστικότη­τας της όψης). Επιπλέον, επιλέγεται ως υλικό επικάλυψης πλέγμα ορθογωνική­ς διάτρησης, που δημιουργεί διαφάνεια η οποία επιτρέπει τη διάχυση του φωτός στον περιβάλλον­τα χώρο και παρέχει στους επισκέπτες του γηπέδου τη δυνατότητα θέασης προς την πόλη. Τέλος, έχει γίνει απλοποίηση των εισόδων του γηπέδου συμβάλλοντ­ας στην αισθητική αναβάθμισή του.

Τα χαρμόσυνα νέα για την ΑΕΚ έρχονται τέσσερα χρόνια μετά την εκκίνηση των διαδικασιώ­ν για τις άδειες του νέου γηπέδου, καθώς πλέον όλα είναι έτοιμα για να μπουν οι μπουλντόζε­ς στον χώρο και να ξεκινήσουν επίσημα τα έργα.

[SID:11224013]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece