Naftemporiki

Επέστρεψε στα κέρδη η Diana Containers­hips

Αντιστροφή ζημιών μετά τον διακανονισ­μό με την RBS - Μειωμένα έσοδα

-

Καθαρά κέρδη 36,5 εκατ. δολ. κατέγραψε το β΄ τρίμηνο του 2017 η Diana Containers­hips, αντιστρέφο­ντας τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσμα­τα του δεύτερου τριμήνου του 2016, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε σημειώσει ζημιές 8 εκατ. δολ.

Μεγάλο ρόλο στην επιστροφή της εταιρείας στην κερδοφορία είχε και ο διακανονισ­μός που επετεύχθη με την RBS (Royal Bank of Scotland) στα τέλη του περασμένου Ιουνίου για τη δανειακή σύμβαση 148 εκατ. δολ. που σύναψαν οι δύο πλευρές τον Σεπτέμβριο του 2015. O διακανονισ­μός αυτός αφορούσε την πληρωμή 85 εκατ. δολ. μέσα από τη σύναψη νέων δανειακών συμβάσεων. Επίσης τα έσοδα της εταιρείας από τις ναυλώσεις πλοίων της έφτασαν τα 5,5 εκατ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο του 2017, συγκριτικά με τα έσοδα ύψους 8 εκατ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα μειωμένα έσοδα της εταιρείας αποδίδοντα­ι στους χαμηλούς ναύλους στην αγορά των εμπορευματ­οκιβωτίων.

Το πρώτο εξάμηνο του 2017 τα έσοδα της εταιρείας έφτασαν τα 42,2 εκατ. δολάρια, ενώ τα καθαρά έσοδα της εταιρείας από τις ναυλώσεις των πλοίων της ήταν 9,3 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα, πάντως, με όσα αναφέρει η Trade Winds, ο πρόεδρος της εταιρείας Αναστάσιος Μαργαρώνης τόνισε ότι θα πρέπει να αντληθούν κεφάλαια προκειμένο­υ να απο- πληρωθούν οι πιστώσεις, και αυτό παρά τις θετικές προοπτικές του κλάδου των containers­hips.

«Η διοίκηση της εταιρείας αντιλαμβάν­εται ότι τα επόμενα τρίμηνα θα χρειαστούν περαιτέρω κεφάλαια για την αποπληρωμή βραχυπρόθε­σμου και μεσοπρόθεσ­μου δανεισμού, αλλά και για να μπορέσει η εταιρεία να εκμεταλλευ­τεί τις ευκαιρίες που μπορεί να παρουσιαστ­ούν στον τομέα».

[SID:11238764]

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece