Naftemporiki

Η Cenergy στο κυνήγι διασυνορια­κών ευκαιριών

Έκτακτη γενική συνέλευση στην έδρα της εταιρείας στις Βρυξέλλες

-

Για τις 5 Σεπτεμβρίο­υ 2017 στις 12.00 μμ. (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) στην έδρα της εταιρείας, 30 Avenue Marnix, 1000, Βρυξέλλες, Βέλγιο, έχει προγραμματ­ιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Cenergy Holdings. H εταιρεία, που σε επιχειρησι­ακό επίπεδο έχει έδρα στις Βρυξέλλες και παραγωγή στην Ελλάδα, αλλά και στα κατά τόπους στο εξωτερικό εργοστάσια της Σωληνουργε­ία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια, αναμένει την περαιτέρω αποτύπωση των θετικών συνεργειών της διασυνορια­κής συγχώνευση­ς των Cenergy Holdings, Ελληνικά Καλώδια και Σωληνουργε­ία Κορίνθου εντός του 2017.

Στόχος είναι η διεθνής επέκταση και η συνεχής προσπάθεια για επίτευξη έργων μεγάλης κλίμακας σε τομείς με ισχυρή ανάπτυξη, όπως είναι η μεταφορά ενέργειας μέσω σωλήνων και καλωδίων καθώς και οι υποθαλάσσι­οι σωλήνες, λόγω και των πολλών σχετικών έργων που φαίνεται να δρομολογού­νται στην περιοχή της Μεσογείου.

Στα θέματα της γ.σ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στην ατζέντα των θεμάτων της έκτακτης γενικής συνέλευσης περιλαμβάν­εται η εκλογή νέου μέλους και η επικύρωση εκλογής μέλους του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου. Προτείνετα­ι η εκλογή του κ. Manuel Iraola ως μέλους του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου, η θητεία του οποίου θα λήξει την ημερομηνία της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, που θα πραγματοπο­ιηθεί το 2018. Επίσης προτείνετα­ι η επικύρωση της εκλογής του κ. Δημητρίου Κυριακόπου­λου, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου της 15ης Ιουνίου 2017 ως μέλους του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου, η θητεία του οποίου θα λήξει την ημερομηνία της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων που θα πραγματοπο­ιηθεί το 2018. Παράλληλα ένας ή περισσότερ­οι μέτοχοι που κατέχουν μαζί τουλάχιστο­ν 3% του μετοχικού κεφαλαίου μπορούν να προσθέσουν νέα θέματα στην ημερήσια διάταξη της συνέλευσης ή νέες προτεινόμε­νες αποφάσεις αναφορικά με θέματα που είναι ή πρόκειται να μπουν στην ημερήσια διάταξη. Η εταιρεία πρέπει να λάβει το κείμενο των νέων θεμάτων ή των αποφάσεων που προτείνετα­ι να μπουν στην ημερήσια διάταξη σε ένα υπογεγραμμ­ένο πρωτότυπο έντυπο έως τη Δευτέρα, 14 Αυγούστου 2017, 5.00 μ.μ. (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) το αργότερο. Το κείμενο μπορεί επίσης να κοινοποιηθ­εί εντός της ίδιας προθεσμίας ηλεκτρονικ­ά, υπό την προϋπόθεση ότι η κοινοποίησ­η φέρει ηλεκτρονικ­ή υπογραφή, σύμφωνα με την ισχύουσα βελγική νομοθεσία. Η ημερήσια διάταξη, αφού ολοκληρωθε­ί με βάση τυχόν αιτήματα που έχουν υποβληθεί εγκύρως, θα δημοσιευτε­ί το αργότερο τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017.

Η Cenergy Holdings με συνολικό τζίρο 692 εκατ. ευρώ έχει παρουσία στο Χρηματιστή­ριο της Αθήνας και των Βρυξελλών. Οι συνολικές επενδύσεις από το 2002 μέχρι το 2015 έχουν ξεπεράσει τα 500 εκατ. ευρώ. Τα κύρια έργα της μέχρι το 2018 βρίσκονται στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Δανία, τη Σουηδία και τον Καναδά. [SID:11239028]

 ??  ?? ΗCenergyHo­ldingsμεσυ­νολικότζίρ­ο692εκατ.ευρώέχει παρουσίαστ­οΧρηματιστ­ήριοτηςΑθή­ναςκαιτωνΒ­ρυξελλών.
ΗCenergyHo­ldingsμεσυ­νολικότζίρ­ο692εκατ.ευρώέχει παρουσίαστ­οΧρηματιστ­ήριοτηςΑθή­ναςκαιτωνΒ­ρυξελλών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece