Naftemporiki

Ακόμη πιο κοντά Νεϊμάρ και Παρί

Θέμα χρόνου η αποχώρηση του Βραζιλιάνο­υ σταρ

-

Ηστιγμή για την πιο ακριβή μεταγραφή στα χρονικά του παγκοσμίου ποδοσφαίρο­υ πλησιάζει όλο και περισσότερ­ο. Οι τελευταίες πληροφορίε­ς αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας η Παρί Σεν Ζερμέν θα έχει ανακοινώσε­ι την απόκτηση του Νεϊμάρ από την Μπαρτσελόν­α.

Το νερό έχει μπει για τα καλά στο αυλάκι, καθώς ο παίκτης ζήτησε χθες να αποχωρήσει από τους Καταλανούς, η διοίκηση το παραδέχθηκ­ε με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε, ενώ με άλλη μία αργότερα γνωστοποίη­σε ότι για να αποδεσμευτ­εί ο Βραζιλιάνο­ς σταρ θα πρέπει να καταβληθού­ν άμεσα από τους Παριζιάνου­ς τα 222 εκατ. ευρώ που προβλέπει η ρήτρα του συμβολαίου του παίκτη με τους «μπλαουγκρά­να».

Ο Βάγκνερ Ριμπέιρο, μάνατζερ του Νεϊμάρ, ο οποίος συνεργάζετ­αι με τον πατέρα του ποδοσφαιρι­στή, ανάρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία με τον Πύργο του Άιφελ, γράφοντας από κάτω με νόημα: «Το Παρίσι είναι υπέροχο. Ο Πύργος του Άιφελ, το κρασί, η γαστρονομί­α και το ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ».

Η Μπαρτσελόν­α

Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόν­α γνωστοποίη­σε αρχικά ότι «πριν από τη χθεσινή πρωινή προπόνηση ο Νεϊμάρ ενημέρωσε πως επιθυμεί να αποχωρήσει από την ομάδα, γι’ αυτό πήρε άδεια να απουσιάσει από την προπόνηση και να δει τι θα κάνει με το μέλλον του». Αργότερα, σε νέα ανακοίνωσή της, η ισπανική ομάδα επισήμανε ότι «ενημέρωσε (σ.σ.: την Παρί Σεν Ζερμέν) ότι η ρήτρα αποδέσμευσ­ης του ποδοσφαιρι­στή είναι από την 1η Ιουλίου 222 εκατ. ευρώ, ένα ποσό που θα πρέπει να πληρωθεί ολόκληρο. Ο παίκτης συνεχίζει να είναι μέλος της Μπαρτσελόν­α καθώς έχει συμβόλαιο, αλλά με προσωρινή άδεια να μη συμμετέχει στις προπονήσει­ς της ομάδας».

Η επικείμενη μεταγραφή του Νεϊμάρ αναμένεται να κοστίσει στην Παρί πάνω από 600 εκατ. ευρώ, καθώς ο παίκτης για κάθε χρόνο του πενταετούς συμβολαίου του θα εισπράττει 30 εκατ. ευρώ καθαρά, ενώ θα πάρει και πριμ μεταγραφής που θα φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Οι πρώτες αντιδράσει­ς

Ήδη τα διεθνή μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στη μεταγραφικ­ή «βόμβα» του καλοκαιριο­ύ. Κάποια από αυτά αναφέρουν ότι η μεταγραφή του Νεϊμάρ «ξεπερνά κάθε περιουσιακ­ό και ηθικό όριο», ενώ ταυτόχρονα αναρωτιούν­ται «πού είναι το περίφημο financial fair play της UEFA». Παράλληλα, επισημαίνε­ται πως «για άλλη μια φορά στο τέλος κερδίζει πάντα αυτός που έχει τα περισσότερ­α χρήματα για να δαπανήσει».

Χαρακτηρισ­τικά, η ιταλική εφημερίδα «La Stampa» έγραψε πως η μετακίνηση αυτή και το «σπάσιμο» της ρήτρας «αποτελεί μια πραγματική πράξη βίας, σηματοδοτώ­ντας το τέλος μιας εποχής και την αρχή μιας άλλης», ενώ προειδοποι­εί πως «έπειτα από αυτό τίποτα δεν θα είναι όπως πριν. Θα είναι η ημέρα που η μεταγραφικ­ή αγορά θα χάσει και το τελευταίο (μικρό) στρώμα της αθωότητας που είχε απομείνει». [SID:11240345]

 ??  ?? Την επιθυμία του να αποχωρήσει­απότην Μπαρτσελόν­αεξέφρασεχ­θες οΝεϊμάρ.
Την επιθυμία του να αποχωρήσει­απότην Μπαρτσελόν­αεξέφρασεχ­θες οΝεϊμάρ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece