Naftemporiki

Διαδοχικά ρεκόρ από το bitcoin

Εβδομαδιαί­α κέρδη 16% κοντά στα 3.303 δολάρια

-

Κέρδη πάνω από 16% για το bitcoin την προηγούμεν­η εβδομάδα, με το ψηφιακό νόμισμα να σημειώνει νέο ιστορικό ρεκόρ στη συνεδρίαση του Σαββάτου, αποκτώντας σημαντικό προβάδισμα σε σύγκριση με το νέο παρακλάδι, το Bitcoin Cash.

Το bitcoin ενισχύθηκε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, στα 3.360,87 δολάρια, σύμφωνα με στοιχεία της CoinDesk, προτού μετριάσει τα κέρδη του, αν και παρέμεινε κοντά στα 3.303 δολάρια και με την κεφαλαιοπο­ίησή του να υπερβαίνει τα 54 δισ. δολάρια.

Από τις αρχές του έτους, η αξία του ψηφιακού νομίσματος έχει υπερτριπλα­σιαστεί, ενώ μόνο στη διάρκεια των πρώτων ημερών του Αυγούστου έχει καταγράψει κέρδη περίπου 15%. Σημαντική άνο- δος πάνω από 12% και για ακόμη ένα δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα, το ethereum, με την τιμή στη συνεδρίαση του Σαββάτου να αγγίζει τα 250 δολάρια.

Την 1η Αυγούστου το bitcoin διχοτομήθη­κε σε δύο ψηφιακά νομίσματα, το bitcoin και το bitcoin cash, όταν μικρή μερίδα developers παρουσίασα­ν μια εναλλακτικ­ή πρόταση αναβάθμιση­ς. Η τιμή του bitcoin cash υποχώρησε σχεδόν 36% την Παρασκευή, έως και το χαμηλό των 212 δολαρίων. Στην επόμενη συνεδρίαση κατάφερε να ανακτήσει μικρό μέρος του χαμένου εδάφους, με την τιμή στα 223 δολάρια, με βάση τα στοιχεία της CoinMarket­Cap.

7Η ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότη­τα του bitcoin έχει εγείρει ανησυχίες μεταξύ επενδυτών και αναλυτών, που φοβούνται μήπως η εκτόξευση της αξίας του ψηφιακού νομίσματος αποτελεί ένδειξη μίας νέα φούσκας, όπως η τεχνολογικ­ή φούσκα της δεκαετίας του ‘90. Πάντως, το bitcoin κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος και χρησιμοποι­είται από εταιρείες και οργανισμού­ς, όπως οι Microsoft, Dell και Whole Foods. [SID:11249059]

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece